Jonathan Moore

NAFF je značajan jer potiče kulturni život u BiH

naff
VLđ
28.06.2010.
u 10:35

Usprkos poteškoćama, peti praznik animacije u Neumu je uspješno otvorio svoja vrata i otpočeo plesom, pjesmom i vatrometom... Pozornost je izazvao izraelski film “Fortuna“

Terasa hotela Sunce bila premala za velik broj gostiju, autora i zaljubljenika u animaciju, koji su sudjelovali na ovogodišnjem festivalu animacije u Neumu - NAFF. Festival su otvorile mostarske mažoretkinje Zrinjski koje su nastupom oduševile sve prisutne i opravdale titulu državnih prvakinja.

Značajan festival

Prvi čovjek Neuma Živko Matuško održao je pozdravni govor izrazivši zadovoljstvo festivalom koji je kvalitetnim programom okupio velik broj mladih. Usprkos poteškoćama, peti praznik animacije u Neumu je uspješno otvorio svoja vrata i otpočeo plesom, pjesmom i vatrometom. Organizatori ne bi uspjeli prikazati najnovije filmove niti ugostiti bardove animacije da značaj festivala nisu prepoznali brojni prijatelji istog. Tako su, uz Federalno ministarstvo kulture i sporta i Fondaciju za kinematografiju, od ove godine dio NAFF-a i američko Veleposlanstvo te Vlada HNŽ-a i Vlada ZHŽ-a. “Festival animiranog filma je značajan jer potiče kulturni život u BiH. Svaki kulturni događaj zbližava ljude, stoga smo ponosni da na ovom festivalu imamo svoju malu ulogu”, kazao je Jonathan Moore, otpravnik poslova američkog veleposlanstva u BiH. Tradicionalno je na otvaranju festivala nastupilo i HKUD Humski glas iz Neuma koji su zapjevali odličan bećarac i na oduševljenje svih, a ponajviše stranih autora pokazali kako se pleše jedinstveni Linđo. Premijer HNŽ-a Srećko Boras službeno je otvorio jubilarni, peti NAFF.

Prikazano 8 filmova

Tijekom trajanja festivala prikazano je osam filmova u natjecateljskom dijelu programa, od kojih je posebnu pozornost izazvala izraelska “Fortuna“, a nimalo nisu zaostajala ni ostvarenja američke, nizozemske, poljske, njemačke i francuske animacije. Osim analiziranja filmova, pojedini članovi žirija poput Vesne Dovniković i Pjera Žalice održali su i predavanja otvorena za sve zainteresirane. Uz skroman proračun organ

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?