SUDBINE

Nađena lubanja prije tri godine misteriozno nestalog mališana

ratko
VL Photo
02.07.2010.
u 16:50

Dječaka Ratka Makarića. sina Željka i Slobodanke iz sela Idžani, traže još od 16. srpnja 2007. godine,

Lubanja djeteta pronađena je u šumi u selu Vučji Gaj kod Potkozarja, a pretpostavlja se da bi se moglo raditi o ostacima 4-godišnjeg mališana Ratka Makarića, sina Željka i Slobodanke iz sela Idžani, koji je zagonetno nestao još 16. srpnja 2007. godine, potvrdili su nam u CJS-u Banja Luka. Dječak je nestao u selu Josipovići kada je sa svojim stricem Oliverom Makarićem otišao napojiti stoku na potoku i od tada mu se gubi svaki trag. U izjavi danoj policiji stric je kazao da je zbog vrućine i nepristupačnosti terena ostavio dječaka u hladovini na oko pola kilometra od mjesta gdje se stoka nalazila.

Dao mu je svoj mobilni telefon, a potom otišao pronaći stoku. Stric tvrdi da je stoku tražio oko 30 minuta, a kako je nije mogao naći, vratio se na mjesto gdje je ostavio nesretnog Ratka. Njega, međutim, više nije bilo. Pokušavao ga je dobiti na mobilni telefon, ali je telefon navodno bio isključen. U potragu su prvo krenuli mještani, a potom i policija iz čitave regije. Broj policajaca, mještana i lovaca se iz dana u dan povećavao, a njima su se priključili i pripadnici vojske BiH. U potragu je bio uključen helikopter MUP-a RS-a, a potom i EUFOR-a, opremljen senzorima za toplinu, kao i hrvatska Gorska služba sa specijalno utreniranim psima. Više od mjesec dana aktivno su po šumama i gorama tragali za dječakom, a sve što su otkrili, bio je stričev mobilni telefon, kolut od pištolja igračke i trag dječje tenisice...

Tri godine kasnije cijeli slučaj je prijavio jedan stariji mještanin koji je prilikom šetnje kroz šumu ugledao omanju ljudsku lobanju, o čemu je odmah obavijestio policiju.

- Postoje sumnje da se radi o kosturnim ostacima nestalog Ratka Makarića, budući da se teren na kome je lubanja pronađena nalazi nedaleko od mjesta gdje je dječak posljednji put viđen živ. Lubanja nije bila zakopana, niti nešto osobito skrivena- kaže stanovnik sela, navodeći da kostur nije bio kompletan i upravo je zbog toga policija i pokrenula opširnu pretragu terena pa su pronađene još neke ljudske kosti, koje odgovaraju dječjem uzrastu. Tijekom pretrage policajci su pronašli i dječje tenisice crne boje koje odgovaraju opisu obuće koje je Ratko Makarić nosio na dan nestanka.

- Tenisice koje su pronađene samo dodatno potvrđuju sumnju da se radi o nestalom mališanu, ali i pored toga još ne možemo biti 100 posto sigurni da se doista radio upravo o tome dječaku- oprezno će okružna tužiteljica Tanja Mrđa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?