550 specijalaca

Na zahtjev NATO-a, Njemačka šalje dodatne snage na Kosovo

kosovo, bodljikava žica
AFP/PIXSELL
21.04.2012.
u 09:45

Njemačka na Kosovo šalje 550 vojnika iz sastava pričuvnih operativnih snaga, a kao pojačanje na Kosovo odlazi i oko 150 pripadnika austrijske vojske.

Njemačka će na žuran zahtjev NATO-a, na Kosovo uputiti snage za brzu intervenciju, javljaju mediji u Srbiji pozivajući se na pisanje njemačkog tjednika Der Spiegel.

Razlog je, prema pisanju njemačkog tjednika, što se dva tjedna prije srpskih izbora, NATO pribojava nove eskalacije nasilja na sjeveru Kosova. Njemačka na Kosovo šalje 550 vojnika iz sastava pričuvnih operativnih snaga, a kao pojačanje na Kosovo odlazi i oko 150 pripadnika austrijske vojske. Srpki mediji podsjećaju kako su njemački pripadnici ORF-a prije samo nekoliko tjedana postupno povučeni s Kosova, gdje su bili premješteni u kolovozu prošle godine. Kontingent se sastoji iz jedne obrambene postojbe za zaštitu od atomskog, biološkog i kemijskog oružja i topničkog bataljuna.

Od 1. svibnja, pet dana uoči predsjedničkih i parlmentarnih izbora u Srbiji, koji neće biti održani i na Kosovu gdje žive Srbi u većini, jer to nije dopustila Priština uz potporu međunarodne zajednice, njemački vojnici će se ponovno naći u sastavu Kfora.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?