PORAZ

Na putu u Europu Široki Brijeg zaustavljen je već u Sloveniji

široki
VL FOTO
08.07.2011.
u 11:49

Rijetko kada Široki je djelovao slabo i neorganizirano kao sinoć u Ljubljani

Olimpija je visoko, lako i zasluženo savladala Široki Brijeg 3:0 u uzvratnoj utrakmivi 1. pretkola Europske lige. Olimpija je od prve minute krenula napadački dok su Širokobriježani napravili gust bedem pred svojim vratima, prvenstveno misleći kako sačuvati vlastitu mrežu. Samo su u nekoliko navrata Wagner, Zakarić, Šilić i Roskam presjekli loptu domaćima pokušavajući protunapade, ali bez učinka.

Olimpija je došla u vodstvo u 15. minuti nakon kornera i gužve u kojoj se najbolje snašao Radujko i ugurao loptu u mrežu. Tri minute kasnije već je 2:0, strijelac opet Radujko, opet nakon kornera, ali ovaj put sa suprotne strane. Obrana s Pecare na čelu s vratarom Borisom Baćkom djelovala je zbunjeno i neodlučno. U 21. minuti Vršič je dobro pucao, ali je ovaj put Baćak bio siguran. Napokon u 22. minuti i Širokobriježani su igrali osmišljenu akciju koju je završio Wagner. Brazilac je savladao vratara Džafića, ali je loptu zaustavila greda. Slično su završili pokušaji Hrvoja Mišića u 33. minuti, te Ćorića minutu kasnije. Gosti s Pecare u zadnjih desetak minuta prvog poluvremena pokušali su smanjiti rezultat, odlučnije napadali, ali nije bilo nikakva učiinka.

Čim je počelo drugo poluvrijeme, Šilić je zbog jednog starta s leđa na protivničkog igrača, pa su Širokobriježani odjednom ostali brojčano oslabljeni. Bio je to uvod u njihova nova stradanja, jer Dane Vršič u 49. minuti nakon duge akcije domaćina postigao je treći pogodak za Zmajčeke. Pinjuh je malo zatim mogao smanjiti, ali opet su mu kao i na Pecari nedostajali centimetri, dok je Roskam u 53. minuti zatresao gredu, drugu za Široki Brijeg. Odbijenu loptu nije u pogodak uspio pretvoriti Wagner. Nakon toga Olimpija je u samo nekoliko minuta imala 3-4 veliki prigode zabiti i četvrti pogodak. U tim trenucima, njezini igrači djelovali su poletnije, brže i raspoloženije. Činilo se kao da nisu imali tri pogotka prednosti, igrajući kao da je 0:0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije