Mijenjanje ambicija

Na pomolu razni rezovi i promjene u HKK Zrinjskom

kosarka
vl
22.12.2011.
u 09:31

Momčad nije polučila očekivane rezultate, pa bi se moglo posegnuti za raznim rezovima

Ambicije da bi se mogli plasirati u Ligu za prvaka, za košarkaše Zrinjskog vjerojatno su u ovom trenutku nedostižne.

‘Poklopiti se po ušima’

Plemićima se previše toga ‘potpetilo’ u ovoj sezoni, od loših igara, nekoliko nesretnih poraza, loše materijalne situacije u klubu, ali rezultat svih tih okolnosti su svega četiri pobjede na prvenstvenoj ljestvici, pet poraza iz svih pet susreta u Balkanskoj ligi.

- Očekivali smo borbu za gornji dio ljestvice, sada je naša realnost borba za ostanak u ligi. Moramo pogledati istini u oči, poklopiti se po ušima i tu činjenicu prihvatiti, realan je bio predsjednik kluba Dalibor Miloš. Istina, bitan faktor u ovoj sezoni za Zrinjski je nedostatak sportske sreće. I zadnji susret, igran protiv Borca u vlastitoj dvorani, plemići su izgubili nakon zadnjeg šuta za tri poena, koji je pak Borcu donio konačnu pobjedu (72:75). Zrinjski je ove sezone na nekoliko susreta, na kojima je poražen, pružio dobra izdanja, ali su ponekad pobjede nesretno izostajale, međutim rezultat na semaforu je neumoljiv. Nastave li plemići ovim tempom i u idućoj polusezoni, umjesto Lige za prvaka, ta momčad bi se mogla boriti za ostanak u najvišem rangu natjecanja. U klubu su već najavljivane promjene i zahvati koji bi trebali stabilizirati klub. U općoj besparici, koja pogađa sport, pitanje je u kojoj će mjeri Zrinjski moći zadržati postojeći igrački kadar.

- Tijekom ovoga tjedna imat ćemo sastanak gdje ćemo podvući pojedinačni učinak svakog igrača. Tada ćemo napraviti i plan što raditi dalje, dodao je Miloš.

Problemi s plaćama


Istina je još jedna, igračima na vrijeme nisu isplaćivane plaće. Generalni sponzor, koji je obećao potporu klubu, jednostavno se ušutio. Igračima je iznijet taj problem, a oni su pristali i dalje raditi i zalagati se na terenu. Igrači su znali za taj problem, ali im je ostavljena mogućnost odlaska u drugi klub u svakom trenutku.

- I mi bi bili sretni da neki od naših igrača pronađu bolje angažmane, gdje bi bili bolje plaćeni, jer realno im mi u ovom trenutku ne možemo puno ponuditi. Ostali bi tada naši dugovi prema njima, koji bi bili isplaćeni. Nikomu nismo ostali dužni i njima bi njihove dijelove vremenom isplatili - zaključio je predsjednik mostarskog kluba.

U cijeloj situaciji logično je očekivati razne rezove u momčadi. Hoće li oni biti u vidu otpuštanja igrača ili kresanja ugovora, to ostaje vidjeti. Klubu sigurno slijedi jedno razdoblje prilagodbe i reorganizacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije