KOŠARKA

Na krilima ‘Stokoraka’ košarkašima i bodovi i završnica Kupa

Stokorak
16.01.2013.
u 10:45

Dogovor ekipa da u jednoj utakmici razriješe pitanje kome će pripasti važni prvenstveni bodovi i završnica Kupa BiH

Za jedno malo mjesto kao što je Posušje svaki iskorak na državnoj razini velika je stvar. Bio on kulturni, gospodarski sportski ili bilo koji drugi. A takav iskorak u prošlom su prvenstvenom kolu u Ligi 12 Bosne i Hercegovine napravili košarkaši KK Posušja. Osvojili su važne prvenstvene bodove ali istodobno se i plasirali u završnicu Kupa BiH što je još jedan veliki sportski uspjeh ovog omiljenog posuškog sportskog kolektiva.

- Za mene osobno ova pobjeda protiv Bosne ASA BHT znači puno. Zadovoljni smo načinom na koji smo igrali ali smo svakako najzadovoljniji prvenstvenim bodovima koje smo osvojili protiv drugoplasirane ekipe u prvenstvu koju mi neobično poštujemo i radi njene prošlosti i radi kvalitete koju ima - kaže trener KK Posušje Tihomir Mustapić i nastavlja:

- Velika je stvar za naš klub što smo postigli i taj uspjeh plasmana na završnicu Kupa BiH i da smo u kupu među četiri najbolje ekipe u državi. Ipak želim naglasiti kako smo još sretniji i zadovoljniji što smo izborili ta dva nova prvenstvena boda protiv tako renomiranog protivnika. Naš cilj je ostanak u društvu najboljih košarkaških momčadi u BiH i ova dva boda daju nam pravo da u to i vjerujemo.

O borbenosti ekipe, discipliniranoj igri i potpori s tribina Mustapić je rekao:

- Još uvijek smo svi pod dojmom akcije “Stokorak za Posušje”. Ona nam je dala poseban motiv i moral i dali smo sve da ne iznevjerimo naše vjerne navijače nego naprotiv da im ovom važnom pobjedom, uzvratimo za ljubav i odanost. Hvala im svima jer s njima smo pravi jaki prepoznatljiv klub. Bez njih to ne bismo mogli biti i drago nam je da su se navijači vratili i da zajedno slavimo naše zajedničke pobjede.

A o završnici Kupa Bosne i Hercegovine Mustapić kaže:

- Vjerujem da ćemo se u završnici Kupa naći s Igokeom, Širokim i Čapljinom jer smatrama kako će Igokea pobijediti Radnik iz Bijeljine, Široki Zrinjskog i Čapljina Brotnjo.

Ono što posebno krasi igru posuških košarkaša je kolektivna igra i borba za svaku loptu. Nema dvojbe da će tako biti i na završnici pa bez obzira tko bio protivnik. Posušani se nadaju da bi uz ovakvu igru mogli ostvariti i koju ligašku pobjedu u gostima i eto ih i u Ligi za prvaka Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije