Talenti

Na koncertu je Nina potvrdila svoj talent i znanje

Nina Kadijević
Stojan Lasić
25.03.2013.
u 10:36

Nina je vjerojatno i buduća nasljednica operne dive Amile Bakšić

Sudeći prema prvome solističkom koncertu, priređenom u Galeriji kraljice Katarine, na kojemu je pokazala svu raskoš svoga talenta, pred mladom sopranisticom Ninom Kadijević svijetla je glazbena budućnost. Ova Mostarka koja je prošle godine diplomirala solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi prof. Paše Gackić, vjerojatno i buduća nasljednica naše operne dive, također Mostarke - Amile Bakšić, oduševila je izvedbom i koncertom u cjelini, čiji je svaki detalj pomno razradila za tu večer prepunu emocija.

Birani repertoar

Iako, priznaje, treme uvijek pomalo ima, ali joj ne dopušta da je “preuzme“, na Nininoj interpretaciji to se nije osjetilo. Repertoar je, kaže, pomno birala, uz pomoć svojih profesora, trudeći se da i onima kojima klasična glazba nije izbor, približi tu iznimnu glazbenu večer na najbolji mogući način. Stoga je izbor i pao na arije iz Mozartovog Figarovog pira, Dvorakove Ciganske melodije, te skladbe Milana Prebande, Ivana pl. Zajca, Pergolesija… Napravili smo zanimljiv program. Htjela sam da ljudi vide kako klasična glazba nije u pravilu dosadna, daleka i strana. Namjera mi je bila - potaknuti veće zanimanje za ovu vrstu glazbe u našem gradu, kazala je Nina koja je nastupila uz glasovirsku pratnju prof. Melihe Kulukčije i kolegice prof. Mirne Šiširak.

Ninine gošće

Kao gošće, svoj prinos koncertu dale su sopranistica Amira Voljevica, u čijoj je klasi Nina maturirala, uz pratnju studentice III. godine glasovira na Sveučilištu u Mostaru Silvije Vukojević, te Ninina učenica - sopranistica Ema Jazvin, uz glasovirsku pratnju prof. Kulukčije. Nina trenutačno radi u Srednjoj muzičkoj školi 1. i 2. stupnja u Mostaru kao profesorica solo pjevanja i vokalne tehnike. (Misijana Brkić-Milinković)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?