REKONSTRUKCIJA

Na idućoj sjednici Doma naroda smjena Karoline Pavlović

Vlada
VL FOTO
28.06.2012.
u 09:06

Lideri najavljuju kako će proces rekonstrukcije biti gotov do kraja srpnja

Smjenom predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Denisa Zvizdića i njegovog zamjenika Stanka Primorca ovaj entitet je duboko ušao u proces rekonstrukcije vlasti.

Smjena Pavlović

Kako doznajemo, idući korak u ovom procesu će biti smjena predsjedateljice Doma naroda Federacije BiH Karoline Pavlović. Ona bi trebala biti smijenjena na idućoj sjednici Doma naroda koja se mora održati do 2. srpnja. Nakon što se ovaj dio rekonstrukcije obavi, očekuje se kako će biti zatražene smjene predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i dopredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe. Nova vladajuća većina već je u nekoliko navrata zatražila da Budimir i Kebo sami podnesu ostavke, jer je već sada jasno kako su njihove stranke izgubile potrebnu većinu u Parlamentu i Vladi. U slučaju da Budimir i Kebo ovo ne učine postoji nekoliko scenarija prema kojima bi se pitanje njihovih smjena moglo riješiti. Federalna Vlada je već krenula sa smjenama u javnim poduzećima kojima je većinski vlasnik Federacija, što je također dio procesa rekonstrukcije vlasti u ovom entitetu. Smjene su obavljene i u Upravnom odboru RTV Federacije BiH, gdje su pozicije već zauzeli Zehrudin Isaković, Nino Ćorić i Vanja Kenjić.

Proces u Vijeću ministara

Paralelno s ovim očekuju se promjene u sastavu Vijeća ministara, gdje je predsjedatelj Vjekoslav Bevanda već pokrenuo smjene ministara i doministara iz reda SDA. Uskoro će biti održana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH na kojoj bi smjene trebale biti potvrđene. Glavni akteri rekonstrukcije vlasti tvrde kako će cijeli proces biti završen do kraja idućeg mjeseca, te najavljuju kako će se do toga roka napokon otkloniti sve prepreke kako bi država i Federacija BiH mogla normalno funkcionirati. Lideri stranaka su najavili kako će se nakon rješenja ovih problema konačno stvoriti uvjeti da se politika i nova vlast okrene rješenju socijalnih pitanja, problemu nezaposlenosti. Upravo ovo je najveći predmet zanimanja građana u BiH koji očekuju da se politika prestane baviti sama sobom, te da se konačno počnu rješavati gorući problemi u državi, te da BiH nastavi svoj napredak prema Europskoj uniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?