NAKON RAZBOJSTVA

Na dopustu opljačkao 40.000 KM mirovina i opet se vratio u zatvor

pljačka pošte (1)
Marko Lukunić/Pixsell
06.06.2011.
u 08:59

Alić izdržava 12 godina zbog izazivanja nesreće u kojoj su poginule četiri djevojke

Alen Alić (33) iz Zenice, koji je osumnjičen da je u petak sudjelovao u pljački vozila BH Pošte u Kasapovićima kod Zenice, gdje je opljačkano 40.000 maraka namijenjenih za mirovine, vratio se jučer s dopusta na izdržavanje kazne u KPZ u Zenici.

Zatražen i pritvor

Ovu informaciju potvrdio je medijima Nihad Spahić, direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica. Alić u KPZ-u Zenica izdržava 12-godišnju kaznu zbog izazivanja nesreće 2002. u kojoj su poginule četiri djevojke iz Gračanice. Sada se sumnjiči da je, zajedno s bratom Adijem (20) i Seadom Dizdarom (36), sudjelovao u pljački poštanskog caddyja u kojem je bilo oko 40.000 maraka namijenjenih za isplatu mirovina. Adi Alić i Sead Dizdar već su predani tužiteljstvu i zatraženo je određivanje pritvora. Policija je tužiteljstvu predala i izvješće protiv Alena Alića, koga će inspektori policije saslušati u zatvoru. Podsjetimo, u sklopu aktivnosti na rasvjetljavanju razbojstva nad radnicima BH Pošte, u mjestu Kula kod Zenice, policija je tijekom noći sa subote na nedjelju uhitila Seada Dizdara (36) i pokrenula potragu za osumnjičenim Alenom Alićem (34). Alen Alić i njegov dvadesetogodišnji brat Adi, sumnjiče se da su uz prijetnju automatskim puškama na lokalnom putu Zenica - Babino zaustavili poštanski caddy i iz vozila uzeli 40.000 maraka. Također je uhićen i Elvis Alić, treći brat, ali je on pušten na slobodu jer se nije mogao dovesti u vezu s ovim razbojstvom. Automobil golf 4, koji su razbojnici koristili prilikom razbojstva, a kojim je, kako se sumnja u policiji, upravljao Sead Dizdar, pronađen je na izletištu Smetovi kod Zenice, nekoliko sati nakon razbojstva.

Ukrali automobil

Ustanovljeno je da je automobil golf 4 u petak i ukraden na području Travnika. Policija još uvijek nije pronašla oružje kojim je izvršeno razbojstvo, kao ni ukradeni novac.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
mozel
21:23 07.06.2011.

ovaj je sebe osigurao sa dvije strane. kao prvo opljackao je novac i tako osigurao sebi zivotni trosak. Kao drugo osigurao je sebi besplatan stan i hranu i to je za njega jedan veliki uspjeh.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije