Egipatska revolucija

Mubarak pobjegao iz Kaira u nepoznatom pravcu

hosni mubarak
AFP/PIXSELL
11.02.2011.
u 15:04

Televizijska postaja Al Arabiya izvijestila je pak da su Mubarak i njegova obitelj iz vojne zračne baze u predgrađu napustili Kairo i otišli na nepoznato odredište

Egipatska vojska je podržala odluku predsjednika Hosnija Mubaraka da ne podnese ostavku, već da većinu ovlasti prenese na potpredsjednika Omara Suleimana i najavila ukidanje izvanrednog stanja.

Odluka vojske, donesena na sastanku Vrhovnog vijeća obrane, vjerojatno će dodatno razljutiti demonstrante koji su krenuli na predsjedničku palaču u Kairu i druge simbole omraženog režima kako bi otjerali Mubaraka, prenosi AP.

Vojska je priopćila da podržava Mubarakov plan za miran prijenos vlasti i održavanje slobodnih i fer predsjedničkih izbora kasnije ove godine.

Demonstranti, bijesni zbog posljednjeg odbijanja Hosnija Mubaraka da podnese ostavku, obećali su masovne prosvjede kako bi ga otjerali, a vojska nije sprječavala okupljanje demonstranata pred predsjedničkom palačom.

Televizijska postaja Al Arabiya izvijestila je pak da su Mubarak i njegova obitelj iz vojne zračne baze u predgrađu napustili Kairo i otišli na nepoznato odredište.

Izvor iz oružanih snaga kojega je kontaktirala agencija Reuters nije želio komentirati tu vijest.  

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije