kandidati za naslov

Mourinho: Već smo na tragu nečega posebnog

\'AC Milan\'s Zlatan Ibrahimovic (R) battles for the ball with Real Madrid\'s goalkeeper Iker Casillas (L) and Alvaro Arbeloa during their Champions League Group G soccer match at Santiago Bernabeu st
Reuters
21.10.2010.
u 13:20

- Navijači žele moj odlazak, no neću podvući rep i otići. Laž je da su me igrači izdali - rekao je trener Rome Claudio Ranieri.

Jose Mourinho zaista je "The Special One", kako ga zovu. Četiri mjeseca nakon što je došao u Madrid, Portugalac je od gubitnika stvorio momčad koja je vodeća u španjolskoj ligi te suverena u "skupini smrti" Lige prvaka. Dokazao je to prekjučerašnjom pobjedom 2:0 protiv Milana.

Navijači Reala zbog Mourinha već sada sanjaju osvajanje Lige prvaka u lipnju u Londonu, te su sigurni u prekid prokletstva iz posljednjih šest sezona, kada je Real uvijek ispadao u osmini finala Lige prvaka.

Postali smo momčad

– U Madridu stvaram nešto zaista posebno, ali nismo još nedodirljivi. No, veselim se što stalno napredujemo. Igrači žele učiti, pobjeđivati i naporno trenirati, što mi je iznimno važno – objasnio je Mourinho razloge Realova preporoda te dodao:

– Za razliku od prošle sezone, Realovi igrači sada su postali momčad, bore se jedan za drugoga.

Trener Milana Massimiliano Allegri unatoč porazu nije bio previše nezadovoljan.

– Nismo bili posebno raspoloženi, ali mislim da ne smijemo biti depresivni. Igrali smo s jednim od glavnih kandidata za naslov europskog prvaka, i to na gostujućem terenu. Zanemarimo li kobne dvije minute, bili smo posve ravnopravni – rekao je Allegri te dodao:

– Jednostavno nismo bili dovoljno arogantni, rekao bih nakon svega.

Nakon gorkog poraza na Olimpicu od Basela, treneru Rome Claudiju Ranieriju opasno se trese stolac.

Van Gaal: Imali smo sreće

– Normalno da nakon takvog poraza navijači žele moj odlazak, no mislim da nije vrijeme za to. Nisam od trenera koji će podvući rep i otići čim stvari krenu nizbrdo. Ne namjeravam pobjeći s mjesta odgovornosti. I dalje sam trener i tražit ću pravu reakciju momčadi – rekao je Ranieri nakon utakmice.

Talijanski mediji pišu da su igrači okrenuli leđa Ranieriju, što dokazuju i njegove učestale svađe s kapetanom Francescom Tottijem.

– Priče da su mi igrači okrenuli leđa obična su glupost. Vidjelo se to po borbenosti kada smo u drugom poluvremenu lovili prednost Basela – smatra Ranieri.

Romin propust iskoristio je Bayern koji je pobjedom nad Clujom (3:2) odmakao na šest bodova prednosti svima ostalima.

– Trebamo iskreno priznati da smo imali dosta sreće, jer teško je bilo igrati protiv Cluja koji se branio s 10 igrača – priznao je trener Bayerna Louis van Gaal.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije