SLUŽBENO

Mourinho predstavljen u Realu: Čast mi je...

Mourinho
Reuters
31.05.2010.
u 15:48

U ranim poslijepodnevnim satima pred kamere i mikrofone stao je novi trener madridskoga Reala Portugalac Jose Mourinho

Nešto više od tjedan dana nakon što je milanskom Interu priskrbio treću krunu u sezoni, dodavši naslovu iz Serije A i Talijanskoga kupa ukupnu pobjedu u Ligi prvaka, Mourinho je stigao u Real dogovorivši s "kraljevima" četverogodišnju suradnju. Pritom će za svoju stručnost prihodovati deset milijuna eura godišnje naknade, javljaju španjolski mediji.

Nakon sastanka s čelnim ljudima kluba - Florentinom Perezom, Jorgeom Valdanom i Miguelom Pardezom te nekolicinom članova upravnog odbora, Mourinho je potpisao ugovor, a potom i kratko razgovarao s počasnim predsjednikom kluba, legendarnim Alfredom di Stefanom.

Nekoliko darova, poput kemijske olovke, replike stadiona Santiago Bernabeu, zlatnog sata i majice s brojem 1 i njegovim imenom na leđima, simbolični su znaci pažnje koje je klub dao čovjeku od kojeg se očekuje da prekine dvogodišnju Barceloninu dominaciju u Primeri te Realu vrati sjaj u Ligi prvaka.

- Pozdravljam vas i na početku se ispričavam zbog lošeg kastiljskog izgovora, jer  ispario mi je  iz glave zbog učenja i govorenja talijanskoga jezika. No, za mjesec dana i toga ću se sjetiti.

- Nisam siguran jesam li rođen da bih vodio Real, ali da sam rođen kako bih bio trener, u to sam siguran. Sviđaju mi se teški izazovi. Divna je stvar igrati za Real Madrid ili ga trenirati i s tim klubom slavne povijesti, a čast mi je što sam došao ovdje, osvajati naslove. I to će biti moj cilj - kazao je trener za čije je dovođenje "kraljevski klub" platio Interu 16 milijuna eura za raskid njihove suradnje, tvrde svjetske agencije.

Mourinho je ukupno jedanaesti trener Reala od 2003. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije