TRAGEDIJA

Motorna pila ga zaklala ispred dvojice sinova

nenad
22.06.2013.
u 10:40

Nenad Todorović (44) zvani Tošo iz Donje Ilove kod Prnjavora poginuo prilikom sječe šume

Nenad Todorović (44) zvani Tošo iz Donje Ilove kod Prnjavora poginuo je prilikom sječe šume, nakon što je pukao lanac na upaljenoj motornoj pili “stihl”, koja ga je kobno prerezala preko vrata i ramena. Tragedija se dogodila na očigled dvojice Nenadovih sinova, Borisa i Jovana. Šokirani mladići pokušali su spasiti oca, ali je rana bila preduboka. Iskrvario je do dolaska očeva kolege Bogoljuba Sančanina, koji stanuje u blizini. Nenadov najmlađi sin Boris kaže da je zajedno s bratom išao pomoći ocu da zaradi koju marku. Nitko od njegove braće nije zaposlen, pa su se uvijek stavljali na raspolaganje ocu koji je iz sjekao i izvlačio drva za privatne poslodavce. On kaže da su u šumu otišli u ranim jutarnjim satima kako bi, prije jakog podnevnog sunca, odradili većinu posla.

- Prvi put išli smo u tu šumu u Gornjoj Ilovi. Radili smo uobičajenim tempom i otac je pokušao odsjeći neko poprečno stablo. Motorku je podigao iznad glave i kako je trzao za trenutak je izgubio kontrolu nad pilom koja se omakla i presjekla ga preko vrata. Bilo je strašno! - ispričao je vidno šokirani sin Boris. Bogoljub Sančanin ispričao je da je čuo jauke i zapomaganje pa mu je bilo jasno da se dogodila velika nesreća.

- Brzo sam stigao i zatekao stravičan prizor. Iz Nenadovog vrata na sve strane je šikljala krv! Ništa nismo mogli učinimo, osim da ga prevezemo u bolnicu- rekao je Sančanin. Kuća Todorovića jučer je bila zavijena u crno. Okupio se veliki broj rodbine, prijatelja i mještana koji su došli izraziti sućut ožalošćenoj obitelji.

- Za vrijeme rata ukupno je šest puta ranjavan. Pogođen je grudi i probijena mu je plućna maramica. U glavi i kraj kralješnice imao je gelere od bombe, a metkom je ranjavan u butnu kost. Granate, bombe, metke, a onda ga zadesi ovakva tragedija i to pred sinovima. Pa to je strašno! Pa, eto, Nenad je 80-postotni invalid, ali je i pored toga morao raditi teške fizičke poslove kako bi prehranio obitelj - ogorčeno pričaju susjedi i rođaci. Osim tri sina, iza njega je ostala supruga Biljana, brat i tri sestre.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?