Mali nogomet

Mostarac na Europskom prvenstvu u malom nogometu

suton
vl
26.01.2012.
u 09:10

Josip Suton: Možemo do plasmana u četvrtfinale, Rumunjska će biti posebno kvalitetan protivnik

Arena Zagreb i Spaladium Arena u Splitu domaćini su ovogodišnjeg europskog malonogometnog prvenstva UEFA Futsal EURO 2012. na kojem se od 31. siječnja do 11. veljače za tron bori 12 najjačih reprezentacija Europe.

Mostarac na EP-u

U dresu hrvatske reprezentacije po prvi put na velikom natjecanju zaigrat će Mostarac Josip Suton, koji je prve korake napravio u Zrinjskom, a zatim se odlučio posvetiti malom nogometu. Suton je dvije sezone nastupao za zagrebački Nacional, s kojim je osvojio dva kupa i prvenstvo Hrvatske. Prošle sezone pristupio je Brodosplit Inženjeringu i već u prvoj sezoni stigao do dvostruke krune. Ove godine osvojio je Kutiju šibica.Ipak, najvažnije utakmice u karijeri Suton tek treba odigrati u dresu hrvatske reprezentacije na Europskom malonogometnom prvenstvu UEFA Futsal EURO 2012.

Značajno natjecanje

- Europsko prvenstvo u futsalu je veoma važno za razvoj futsala u Hrvatskoj, ali i za Hrvatski nogometni savez, jer je to ujedno i najveće natjecanje koje HNS organizira. Ovo natjecanje imali veliko značenje za mali nogomet na ovim područjima, kazao je Suton.

Hrvatska će natjecanje u skupini otvoriti u Spaladium Areni 31. siječnja utakmicom s Rumunjskom, a drugi susret skupine Hrvati igraju 4. veljače s Češkom. Plasman u četvrtfinale izborit će dvije prvoplasirane ekipe iz skupine, a Suton vjeruje da Hrvatska uz pomoć publike može ostvariti plasman među osam najboljih reprezentacija.

- Istaknuo bih Rumunjsku koja ima odličnu ekipu, što smo vidjeli u prijateljskim susretima. Šanse za prolaz su podjednake za sve tri ekipe, ali se nadam da ćemo uz pomoć publike izboriti prolaz u nastavak natjecanja, kaže Suton.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije