Pri kraju Ibričićev transfer u Rusiju od 6 milijuna €

Moskovski Lokomotiv poslao ponudu za Ibru

Senijad Ibričić (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
10.01.2011.
u 19:18

Odlazak Ivana Strinića u Lille je realan, ali ne prodaja, već posudba do ljeta.

Ponedjeljak je bio najozbiljniji dan na Poljudu u posljednje vrijeme što se tiče prodaje Senijada Ibričića. Nakon pustih medijskih najava njegova transfera, u Poljud je stigla i službena ponuda moskovskog Lokomotiva za kupnju Ibričića.

Krokodili u maloj bari

– Istina je, dobili smo službenu ponudu ruskoga kluba – potvrdio je Ibričićev zastupnik Anđelko Jurkić.

No, to je bilo sve što je rekao, Jurkić je zakopčan do grla. U strahu je da Hajduk ne upropasti transfer u Lokomotiv kao što je već upropastio Ibričićeve odlaske u turski Galatasaray (dva puta) i ruski Rubin. Čovjek se u odnosima s Hajdukom podosta opekao, pa sada puše i na hladno.

A kako i ne bi kad je Hajduk, kruži priča, punomoć za prodaju Ibričića dao nekim menadžerima nepoznatog porijekla, spominje se izvjesni zastupnik nogometaša iz Nizozemske, pa sada ima malo više - da se okoristimo menadžerskim rječnikom - krokodila u malenoj bari.

Uglavnom, spominje se da je visina odštete koju je Lokomotiv spreman platiti oko šest milijuna eura. Dio odštete, kad se odbije uloženo Hajduka u Ibričića, dijele klub i igrač u omjeru 80:20. Kad se sve zbroji, Hajduku bi od tog transfera pripalo nešto više od pet milijuna eura, što je za praznu poljudsku blagajnu impresivan novac.

Vučević čeka potpis

Ibričić tvrdi da ne zna ništa o toj ponudi, spreman je pojaviti se na prozivu koji je trener Goran Vučević sazvao za 17. siječnja. Njegov se stav ionako zna, dođe li ponuda koja sve zadovoljava, onda će ići, ali puno je puta naglasio da mu se nikamo ne žuri.

Dakle, Ibričićev transfer blizu je realizacije, ako propadne svjedočit ćemo još jednoj Hajdukovoj nesposobnosti. A valjda će i Vučević do početka priprema potpisati ugovor, ni to još nije riješeno. Baš kao što nije potvrđeno da će njegov stožer činiti Zlatko Vujović, Saša Glavaš, Tonči Gabrić i Boro Peyrek. Sve to treba potvrditi Nadzorni odbor. Koji će se valjda telefonski sastati.

Usput, na izlaznim poljudskim vratima je Ivan Strinić, ali trenutačno je najrealniji njegov odlazak u francuski Lille na posudbu. Strinić bi sada otišao u Lille, Hajduk bi inkasirao neki sitniji novac, a na ljeto bi Francuzi imali pravo njegova prvokupa. I to ako bi ih Strinić na proljeće zadovoljio.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?