Prve riječi

Mladić: Napravio sam životnu grešku što se nisam ubio

mladic (1)
AFP/REUTERS/PIXSELL
06.06.2011.
u 09:43

Najpoznatiji haaški optuženik zatražio je od Tribunala omogućavanje financiranja odvjetnika jer, kako je rekao, za to nema dovoljno sredstava

- Napravio sam životnu grešku što se nisam ubio i presudio sam sebi. Ali sada, kada sam već tu, tražim da ispunite moje zahtjeve i osigurate mi odmah odgovarajuću zdravstvenu njegu, posjet obitelji, supruge i sina, kao i odvjetnika ili ću u suprotnom, prestati uzimati lijekove koje imam kod sebe, kao i hranu koju mi donosite - rekao je Ratko Mladić pri doalsku u Haag, doznaje iz svojih izvora beogradski Blic.

Najpoznatiji haaški optuženik zatražio je od Tribunala omogućavanje financiranja odvjetnika jer, kako je rekao, za to nema dovoljno sredstava, a ukoliko Tribunal ne omogući isplatu odvjetnika, Mladić je rekao kako u tom slučaju neće imati obranu i "to će ga prisiliti na štrajk glađu".

Prema informacijama Blica, Mladić ne boluje od karcinoma, ali je njegovo loše zdravstveno stanje posljedica dva moždana udara, od kojih se prvi dogodio 1996. U to vrijeme je liječen, prema tvrdnjama izvora Blica, na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu gdje mu je bila propisana terapija koju je, bez savjetovanja s liječnicima, primjenjivao i dvanest godina kasnije kada je bio u bijegu i doživio drugi moždani udar. Tako se sam liječio sve do uhićenja, tvrdi Blic.

Srpski optuženici u Haagu nemaju povjerenja u tamošnje liječnike, pa od Tribunala zahtjevaju da im pošalju liječnike iz Srbije i, prema izjavi ministra Zorana Stankovića Blicu, "u tijeku je analiza tog zahtjeva".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

KO
kolovoz
20:43 06.06.2011.

ne dopustiti djeneralu da umre na bilo koji nacin treba ga drzati na zivotu i pustati mu snimke njegovih zlocina neka uziva-to sto je narusena zdravlja i mozebitna smrt bila bi nagrada

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije