NAKON DVA TJEDNA

Mladić izlazi iz samice, a Šešelj već čeka da zaigraju šah

mladic (1)
AFP/REUTERS/PIXSELL
10.06.2011.
u 08:33

U krilu u koje će biti smješten čekat će ga Šljivančanin, Stanišić, Simatović, Nikolić, Lukić..., a u istom krilu smješten je i general Mladen Markač

Ratko Mladić dan će provesti za šahovskom pločom, a na drugom katu pritvora u Sheveningenu, generalov novi ”docimer” Vojislav Šešelj već je poslagao figure i čeka da general povuče prvi potez, pišu beogradske Večernje novosti pozivajući se na "izvor iz Haaga" te najavljujući kako će najpoznatiji haaški zatvorenik, danas, nakon 14 dana samovanja, biti premješten u zajedničke prostorije haaškog pritvora.

Čim se bude smjestio čekat će ga, kako doznaju Novosti, pravi odbor za doček, njegovi susjedi s kata: Veselin Šljivančanin iz ”vukovarske trojke”, nekadašnji ”debeovci” Jovica Stanišić i Franko Simatović, načelnik sigurnosti u Zvorničkoj brigadi VRS Drago Nikolić, Milan Lukić, optužen za zločine u Višegradu, kao i hrvatski general Mladen Markač, a za zakusku i dobro raspoloženje je, kao i uvijek, zadužen je bivši pomoćnik ministra srpske policije Vlastimir Đorđević koji je organizirao prijevoz na stotine ubineih Albanaca s Kosova u Srbiju.

Novosti doznaju kako će Mladić, osim nadmetanja u šahu sa Šepeljem, moći razmjenivati knjige, primjerice Rat i mir koje je donio iz Beograda, sa Šljivančaninom koji u haaškom pritvoru slovi kao najveći ljubitelj dobre knjige.

Izvor Novosti kaže kako se ovo krilo pritvora odlikuje "vrlo dobrim međuljudskim odnosima, pa se cijeli Sheveningen može nazvati Jugoslavija u malom".

- Svi pritvorenici su u više nego korektnim odnosima i podržavaju jedni druge. Jedini problemi koji postoje su zbog neslaganja u karakterima, a nikako zbog nacionalne pripadnosti. Tako su, u posljednje vrijeme, malo zahlađeni odnosi između Rođe i Šešelja - kaže izvor Novosti

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije