sreća

Mladić (17) preživio ugriz najotrovnije zmije na svijetu

'European Grass Snake Closeup Fac'
''
27.09.2012.
u 11:24

Jedna kap otrova zmije tajpan dovoljna je da ubije sto muškaraca, no 17-godišnjaku su odmah dali protuotrov i čudo je što je preživio

Pukom srećom preživio je 17-godišnji Australac ugriz najotrovnije zmije na svijetu tajpana.

Mladić je došao u bolnicu u australskom gradiću Kurri Kurri, sjeverno od Sydneyja,  u srijedu poslijepodne te rekao kako ga je  za lijevu ruku ugrizla zmija, ali nije znao koja točno. No njegov je prijatelj u plastičnoj kutiji nosio zmiju za koju je kasnije otkriveno da je riječ o otrovnom pustinjskom tajpanu, piše Sky News.

Jedna kap otrova zmije tajpan dovoljna je, naime, da ubije sto muškaraca. No samim čudom mladić je preživio ugriz. Liječnici su mu odmah dali protuotrov i sreća je što je 17-godišnjak odmah stigao u bolnicu jer otrovu treba 45 minuta da se proširi u krvi.

– Imali smo protuotrov u skladištu jer držimo sve protuotrove za sve zmije koje imamo u državi – rekao je toksikolog Geoff Isbister koji je liječio tinejdžera.

>> Zalijevala cvijeće, a iz tegle izvirila zmija dulja od metra

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?