SAMO U BIH

Mlaćo ima dokumente da se protiv njega ne vodi kazneni postupak

mlaco
VL FOTO
04.12.2010.
u 11:09

Žrtve politike Dževada Mlaće uvjerene su da je pravosuđe zakazalo i traže onvu istragu

Ratni načelnik Bugojna Dževad Mlaćo, kojeg bugojanski Hrvati smatraju glavnim kreatorom politike progona 15 tisuća Hrvata iz Bugojna te brojnih zločina počinjenih u proteklom ratu nad pripadnicima ovog naroda, formalno je «čist kao suza».

Sažetak je to odgovora koji je ovih dana Ministarstvo prosvjete Srednjobosanske županije uputilo Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata Bugojna na njihovo traženje da se ispita kako je Mlaćo, s krajnje sumnjivom ratnom prošlošću, mogao dobiti posao nastavnika u Gimnaziji u Bugojnu. A Mlaćo je, uz prijavu na natječaj za upražnjeno mjesto nastavnika matematike, uz ostalo, priložio i uvjerenje o nekažnjavanju, kao i uvjerenje da se protiv njega ne vodi kazneni postupak. Uvjerenje o nekažnjavanju izdala mu je Policijska postaja Bugojno, a potvrdu da se protiv njega ne vodi kazneni postupak, Mlaćo je pribavio u Županijskom sudu u Novom Travniku.

«Pravne osnove da se u svjetlu postojećih propisa Dževadu Mlaći ospori pravo zasnivanja radnog odnosa u školi - nema», stoji u odgovoru ministarstva koji potpisuje ministrica Greta Kuna. Iako je formalno i pravno Dževad Mlaćo čist, njegove žrtve i njihove obitelji neće prestati tražiti pokretanje njegove odgovornosti za progon i zločine nad Hrvatima koji su, uvjereni su, počinjeni upravo po Mlaćinu nalogu, potvrdili su nam u Koordinaciji bugojanskih udruga. Krive ga i za otvaranje na desetke logora kroz koje je prošlo više od dvije tisuće hrvatskih zatočenika, za ubojstva i torture nad zatočenicima te nasilno odvođenje 23 hrvatska zatočenika, od kojih se njih 20 još uvijek vode kao nestali.

Žrtve politike Dževada Mlaće uvjerene su da je pravosuđe u ovom slučaju potpuno zakazalo, i to usprkos čvrstim i neoborivim dokazima kojima raspolaže. Najvažniji od njih ratni je Mlaćin dnevnik u kojemu je sam napisao “kako sve Hrvate treba istrijebiti”. Mlaćo je to skoro i učinio, a mjestom zločina ne samo da se slobodno šeće, već mu je uspjelo i vratiti se na prijeratni posao.

Ključne riječi

Komentara 1

SC
scissor
16:00 04.12.2010.

\"Pravne osnove da se u svjetlu postojećih propisa Dževadu Mlaći ospori pravo zasnivanja radnog odnosa u školi- nema\", stoji u odgovoru ministarstva koji potpisuje ministrica Greta Kuna. Toliko o borbi za istinu i pravdu velike Hrvatice Grete Kune. Bitna jeje stolica, bitan je novac, nek se ona lijepo uhljebila. Gdje je prava reakcija na povratak Mlaće na mjesto nastavnika u gimnaziji, koji može sada ostalim mladim muslimanima predavati kako pobiti stotinjak ljudi i proći nekažnjeno?!?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?