Uhićen Stipo Jelica

‘Minu iznenađenja’ stavio zbog divljači pa ubio susjeda drvosječu

bomba
VL FOTO
20.04.2012.
u 09:44

Podmetnuo eksplozivnu napravu, takozvanu “rusku bombu”, koja je 17. travnja usmrtila 61-godišnjeg Ivu Leovca (61) iz Jajca

Četrdesetšestogodišnji Stipo Jelica iz Jajca uhićen je zbog sumnje da je podmetnuo eksplozivnu napravu, takozvanu “rusku bombu”, koja je 17. travnja usmrtila 61-godišnjeg Ivu Leovca (61) iz Jajca. Glasnogovornik MUP-a Srednjobosanske županije Sefir Baručija rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Travniku da se osumnjičenom, koji je uhićen večer ranije, spočitava kazneno djelo ubojstva i da je predan na dalje postupanje Županijskom tužiteljstvu.

Glasnogovornik Baručija je također dodao da je s osumnjičenim obavljen razgovor i da je on priznao izvršenje ovog teškog zločina.

Neslužbeno se moglo čuti da su pri pretresu obiteljske kuće Stipe Jelice pronašli veću količinu naoružanja - ručne bombe, lovačku pušku i sačmaricu, automatsku pušku kalašnjikov i drugo oružje.

Kako smo pisali, nesretni 61-godišnji Ivo Leovac je kobnog 17. travnja u mjestu Podhum kod Jajca, sakupljajući drva za ogrjev naišao na podmetnutu eksplozivnu napravu. On je istog dana preminuo u zeničkoj bolnici od posljedica ranjavanja.

- Riječ je o klasičnom ‘mini iznenađenju’, a pretpostavka je da je osumnjičeni to učinio bez osobitoga motiva. Naime, kako tvrdi, bombu je stavio kako bi svoje ovce ‘obranio’ od divljih životinja, medvjeda i vukova. Počinitelj i žrtva su se ranije sukobljavali oko imovine, ali u posljednjih godinu dana nisu imali svađa- kažu nam u PU Jajce.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije