Vlada SB Županije

Ministri iz HDZ-a srušili odluku o raspodjeli poticaja

Vlada
10.11.2012.
u 10:23

Raspodjela 
poticaja do sada nije bila pravedna, smatraju predstavnici Hrvata

Poljoprivrednici u SBŽ-u kojima su odobreni poticaji iz proračuna SBŽ-a, zasad ih neće dobiti, barem ne oni koji su na popisu dobitnika županijskog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Nezadovoljni nacionalnim i teritorijalim kriterijima odabira korisnika, ministri iz dva HDZ-a, Nikola Grubešić, ministar zdravstva (HDZ BiH), Jozo Jurina, ministar prosvjete (HDZ BiH), Jozo Lučić, ministar MUP-a (HDZ 1990.) i Zoran Luković, ministar uprave i pravosuđa iz reda srpskog naroda kojeg je imenovao HDZ BiH, na posljednjoj su sjednici Vlade SBŽ-a srušili odluku o raspodjeli dijela poljoprivrednih poticaja. Za raspodjelu su bila tri ministra SDP-a; Senad Selimović, ministar poljoprivrede, Nijaz Helez, ministar zaštite okoliša i Zdravko Gavranović, ministar financija.

Premijer županije Tahir Lendo i Sedžad Milanović, ministar gospodarstva, obojica iz SDA, bili su kao i četiri ministra iz dva HDZ-a ili imenovani na prijedlog jednog od HDZ-a, suzdržani prilikom glasovanja o odluci o raspodjeli prvog dijela poticaja. „Već 10 godina smo nezadovoljni politikom raspodjele poticaja i to moramo zaustaviti. Nema opravdanja za to da je 92 posto korisnika bošnjačke nacionalnosti niti opravdanja da od 800 poticaja, poljprivrednici iz Busovače dobiju samo dva“, izjavio je Nikola Grubešić, ministar zdravstva, a podržali su ga i ministri prosvjete, MUP-a, uprave i pravosuđa. Dvojica članova Vlade koji su iz SDA; premijer Tahir Lendo i Sedžad Milanović, ministar gospodarstva, odlučili su ne prikloniti se ni HDZ-u ni SDP-u te su ostali suzdržani i prilikom izjašnjavanja o raspodjelu sredstava za ugradnju stolarije u srednje škole Kiseljak i Fojnica. Uskraćivanje sredstava za ove dvije školske ustanove koje rade po hrvatskom planu i programu moglo bi se protumačiti i kao osveta SDP-a zbog rušenja odluke o raspodjeli poticaja. Senad Selimović, resorni ministar zatražio je pojašnjenje što mu je dalje činiti kad su u pitanju poticaji za poljoprivrednu proizvodnju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?