Posjet

Ministar Ahmetović posjetio Graničnu policiju

sastanak
VL FOTO
09.02.2012.
u 14:21

Ovom prilikom ministar Ahmetović pohvalio je rad Granične policije BiH u prethodnom razdoblju

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine, Vinko Dumančić danas je u Glavnom uredu primio ministra sigurnosti BiH, Sadika Ahmetovića. Na sastanku su razgovarali o aktivnostima koje provodi Granična policija BiH, postignutim rezultatima tokom prošle godine, planovima u narednom periodu, kao i o saradnji sa drugim policijskim agencijama.

Uzimajući u obzir značajnu ulogu Granične policije u sigurnosnom sustavu BiH, direktor Dumančić je kazao da ova policijska agencija ulaže znatne napore u borbi protiv organiziranog kriminala, sprečavanja krijumčarenja ljudi, ilegalnih migracija i drugih oblika prekograničnog kriminaliteta. I ovoga puta istaknuo je opredijeljenost Granične policije ka saradnji sa ostalim institucijama iz sistema sigurnosti BiH i policijskim agencijama u regionu, a sve u cilju podizanja razine opće sigurnosti svih građana Bosne i Hercegovine.   
Direktor Dumančić  ministra je informirao i o stanju na graničnim prijelazima, kazavši da su zbog snježnih padavina privremeno zatvoreni granični prijelazi za pogranični promet i to: Kaldrma, Drinovci, Drinovačko Brdo, Subašići, Čitluk, Vinica, Hum i Vitina, te da se na prijelazima Prolog, Podprolog, Gabela Polje II, Radež, Strmica i Prisika, koji su bili zatvoreni, odvija saobraćaj. Avionski saobraćaj u potpunosti je obustavljen na međunarodnim aerodromima Tuzla i Mostar, a zbog loših vremenskih uvjeta skelski saobraćaj nije u funkciji na prijelazu Crnjelevo.

Ovom prilikom ministar Ahmetović pohvalio je rad Granične policije BiH u prethodnom razdoblju. On se interesirao i za uvjete u kojima rade granični policajci, naročito uzimajući u obzir situaciju nastalu uslijed obilnih snježnih padavina na području cijele BiH.

Direktor Dumančić  još jednom se zahvalio ministru na podršci u evakuaciji graničnih policajaca sa kontrolne tačke Borje i spašavanju graničnih policajaca koji su prilikom dolaska na posao ostali blokirani u putu snježnim nametima i lavinama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?