NAPAD

Minirano vozilo Dodikova čuvara

bomba
VL FOTO
21.11.2011.
u 09:44

Eksplozija ispred zgrade suspendiranog glavnog tužitelja BiH Milorada Barašina

Snažna eksplozija odjeknula je dva sata nakon što je 32-godišnji Saša Dujaković, policajac koji čuva predsjednika RS-a Milorada Dodika, parkirao passat ispred očeva kafića u prizemlju zgrade stanovanja u banjolučkoj Ulici Novice Cerovića broj 35, u naselju Borik. Paklena naprava je bila podmetnuta pod prednji dio passata, a od siline detonacije, preksinoć oko 22 sata, popucala su stakla na kafiću Spens.

Oštećeno je još nekoliko parkiranih vozila i prozora. Pukom srećom nije bilo ozlijeđenih, i to samo zahvaljujući činjenici da u kritično vrijeme nitko nije prolazio ovom frekventnom ulicom, gdje se nalazi i kućica sa zaštitarom koji čuva suspendiranog glavnog tužitelja BiH Milorada Barašina. Njegova octavia se nalazila desetak metara dalje od epicentra eksplozije, ali nisu zabilježena oštećenja, kao ni u domu na šestom katu. Načelnik CJS Banja Luka Darko Ćulum tek je naglasio da će više detalja biti poznato nakon završetka očevida. On je naveo da ništa ne ukazuje da se eksplozija može dovesti u vezu s činjenicom da se dogodila ispred zgrada u kojoj stanuje Milorad Barašin.

Prema kazivanju stanara, oštećeni policajac je još u nevjerici. Ni on ne nalazi motiva zašto bi mu netko ‘digao vozilo u zrak’, osobito tako beskrupulozno ne vodeći računa o mogućim žrtvama.

- Nedavno se oženio i dobio dijete. Riječ je o mirnom mladom čovjeku. Sigurno nikome ne bi učinio nešto na žao. Kaže da nije ni s kim u zavadi, a nema ni nečistih računa. U očevom kafiću zalaze samo obični stanovnici ovog naselja i nikada tu nije zabilježen incident- još u šoku od pretrpljenog straha govori jedna susjeda. Tako su ponavljali i ostali stanari. Inače, Dujaković radi u Odjelu za zaštitu osoba pri MUP-u RS-a, a svojedobno je bio i u stalnoj pratnji pokojnog entitetskog predsjednika Milana Jelića. Tim povodom je i svjedočio na suđenju Jelićevu šefu ureda Mirku Stojiću (40), koji je u četvrtak nepravosnažno osuđena na 5 godina zatvora zbog zloporaba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije