Gdje je novac

Milijun KM koji je uplaćen za jamčevinu, nije vraćen u proračun

divjak
VL FOTO
11.09.2011.
u 11:49

Vlada SŽ je prije nekoliko mjeseci izdvojila milijun maraka za uplatu jamčevine, kako bi Jovan Divjak na slobodi čekao odluku suda o eventualnom izručenju Srbiji

Milijun maraka koje je Vlada Županije Sarajevo uplatila za jamčevinu umirovljenom generalu Armije BiH Jovanu Divjaku, još nije vraćen u županijski proračun. Potvrdio nam je to županijski ministar prostornog uređenja i okoliša Abid Jusić dodavši kako očekuje da se to dogodi „svakog dana“.

On za Večernjak pojašnjava kako spomenuti iznos nije uzet sa stavke iz županijskog proračuna za komunalna poduzeća, kako se pogrešno protumačilo u medijima, već iz proračunske pričuve.

- To su sredstva koja Vlada planira za izvanredne potrebe, kao što su poplave, požari ili neke druge situacije koje nije bilo moguće planirati. Taj novac bi sada trebao biti vraćen u proračun, a ja ću zahtijevati da se on preusmjeri na komunalna poduzeća, jer je stanje u „Toplanama“ i drugim javnim komunalnim poduzećima vrlo teško. Nadam se da će Vlada prihvatiti ovaj moj prijedlog, kaže ministar Jusić. Ukoliko bi milijun maraka koje trebaju biti vraćene od jamčevine za generala Divjaka, bile preusmjerene za „Toplane“, djelomično bi se uspjela sanirati vrlo loša situacija u ovoj kompaniji.

Ipak, ministar ističe kako neće doći u pitanje početak sezone grijanja za oko 46 tisuća sarajevskih stanova čak i ako ta sredstva ne budu preusmjerena „Toplanama“, čija su ukupna dugovanja znatno veća i premašuju 55 milijuna maraka. -Dobro bi bilo kada bi tih milijun maraka bio preusmjeren „Toplanama“, jer je tu najpotrebniji. No, ako se to i ne dogodi, „Toplane“ će osiguravati zagrijavanje stanova u Sarajevu. Razmišlja se i o povećanju cijene grijanja, pojašnjava ministar Jusić.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:45 11.09.2011.

Ovog Divljaka treba izruciti Srbiji.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?