Veliki optimist

Mijatović: Srbija će pobijediti i šokirati Hrvate

Srpska nogometna reprezentacija (1)
Nick Potts/Press Association/PIXSELL
20.03.2013.
u 14:02

uvijek su nam najteže bile utakmice protiv anonimnih, dok smo s jačima daleko bolje prolazili. Stalno smo imali problema s malim reprezentacijama, a fantastične igre pružali protiv velikih. Tako će biti i sada

Jedan od rijetkih koji tvrdi da Srbija neće izgubiti u Maksimiru je Predrag Mijatović. Bivši reprezentativac Jugoslavije i nekadašnji suigrač Davora Šukera u madridskom Realu uvjeren je da će njegov bivši reprezentativni kolega i prijatelj Siniša Mihajlović, i njegovi izabranici šokirati Zagreb, baš kao što je to učinila njihova generacija 1999. godine.

- Uvjeren sam da će Srbija odigrati fantastičnu  utakmicu! Toliko vjerujem  u Mihajlovića, koji zna što hoće i koliko može, da sam gotovo siguran da pognute glave neće napustiti Maksimir. Želim mu svu sreću ovog svijeta - kaže vrlo optimistični Mijatović.

On je bio vrlo važna karika u momčadi Jugoslavije, koja je u Zagrebu s legendarnom generacijom Vatrenih igrala neodlučeno 2:2 i tako nam zatvorila put prema EP-u u Belgiji i Nizozemskoj, jednom od dva velika natjecanja na koje se Vatreni nisu plasirali

- I kada smo igrali zajedno, uvijek su nam najteže bile utakmice protiv anonimnih Azerbejdžana, Estonije, Makedonije, dok smo s jačima daleko bolje prolazili. Stalno smo imali problema s malim reprezentacijama, a fantastične igre pružali protiv velikih. Tako će biti i sada - smatra Mijatović

Kao najveću prednost Vatrenih Mijatović istiće domaći teren, ali smatra i da to Štimćevoj momčadi može biti i dodatni pritisak.

- Njihov najjači adut je kolektiv i odnos prema dresu. Moramo priznati da posljednjih godina igraju važnu ulogu u svjetskom i europskom nogometu, dostojanstveno se opraštaju od velikih natjecanja. I dolazak Igora Štimca na klupu dobro su prebrodili, nastavili su pobjeđivati - ustvrdio je Mijatović.

Peđa u prvi plan stavlja Luku Modrića, sve efikasnijeg igrača Reala.

- Proradio je u nezgodno vrijeme za Srbiju, točno onda kada se počelo pričati da nije igrač za Real. Drago mi je zbog njega, ima karakter pobjednika, svoj način igre, ukratko, najbolji je, za reprezentaciju uvijek igra na visokom nivou. Međutim, vjerujem da će Mihajlović pronaći način kako  ga zaustaviti - zaključio je Mijatović.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije