novi uspjeh

Microsoft dobio već treću tužbu protiv Googlea u Njemačkoj

'(FILES) A worker walks past the Microsoft display during set up at the annual Consumer Electronics Show in Las Vegas, Nevada in this January 7, 2009 file photo. Microsoft on June 25, 2012 announced a
'ROBYN BECK'
21.09.2012.
u 11:07

Vlasnik Motorole mora znatno izmijeniti svoj operativni sustav Android da izbjegne zabranu prodaje

Microsoft je dobio već treću tužbu protiv Motorole tijekom nekoliko posljednjih mjeseci u Njemačkoj, gdje je sud ovaj put odlučio kako više Motorolinih tabletnih računala i mobitela nezakonito koristi Microsoftov sustav unosa podataka. Google, koji je Motorolu kupio upravo kako bi dobio kontrolu nad više patenata, sada mora znatno izmijeniti svoj operativni sustav Android kako se ne bi suočio sa zabranom prodaje u Njemačkoj, prenosi BBC.

– Nadamo se da će se Motorola pridružiti drugim proizvođačima uređaja za Android i platiti licenciju za izume koje je Microsoft patentirao – rekao je zamjenik šefa Microsoftova pravnog odjela David Howard. Iz Googlea su pak priopćenjem poručili da čekaju pismenu presudu te razmatraju mogućnosti, uključujući i žalbu.

>> Motorola ishodila zabranu prodaje Xboxa i Windowsa 7 u Njemačkoj

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?