Dr. Feelgood

'Meth' Johna F. Kennedyja: Drogirali ga bez njegova znanja

jfk
PA/Press Association/PIXSELL
22.04.2013.
u 16:26

Kako je liječnik kodnog imena Dr. Feelegood navukao JFK-a i pola Hollywooda na amfetamine bez njihova znanja

Godine 1962. u hotelu Carlyle u New Yorku čovjek je "ogulio odjeću sa sebe i počeo se šepuriti po hotelskom apartmanu". Njegovi tjelesni čuvari oprezno su se zabavljali, dok čovjek nije "napustio apartman i izgubio se u koridoru Carlylea". Čovjek je bio sumanut, paranoičan i umalo je doživio "psihotični slom" od posljedica predoziranja metamfetaminom, piše New York Post.

Bio je i predsjednik SAD-a. Riječ je o Johnu F. Kennedyju.

Razlog za bizarno ponašanje JFK-a, prema najnovijoj knjizi, jest da je predsjednik bio – bez vlastita znanja, u početku – ovisnik o methu. Osoba koja ga je navodno navukla na to je bio Max Jacobson, liječnik koji je izmislio tajnu vitaminsku formulu koja se davala ljudima za obnavljanje energije i protiv boli, a Tajna služba nadjenula mu je kodno ime Dr. Feelgood.

Ta formula zapravo je metamfetamin, a tijekom prakse duge jednog desetljeća, Jacobson je postao liječnik mnogim zvijezdama, napravivši od njih ovisnike, a duga lista uključuje JFK-a i njegovu suprugu Jackie, Marilyn Monroe, Eddieja Fishera, Trumana Capotea i druge.

U knjizi "Dr. Feelgood" autora Richarda A. Lertzmana i Williama J. Birnesa, koja izlazi u svibnju u SAD-u, tvrdi se kako je Jacobson imao nevjerojatan utjecaj na svjetska zbivanja, uključujući Kennedyjev izbor i Kubansku krizu.

Miješanje "formula"


Jacobson, rođen 1900. i odrastao u Berlinu, počeo je eksperimentirati s neobičnim preparatom 1930., kada se konzultirao s psihoanalitičarom Carlom Jungom, čije vodstvo ga je "dovelo do prvih eksperimenata s ranim psihotropnim drogama i onima koje mijenjaju raspoloženja."

Liječnikova izmišljotina – koja je postala mješavina metamfetamina i kozje i ovčje krvi – privukla je pozornost njemačkih nacista, koji su zahtijevali formulu. Jacobson, koji je bio Židov, kasnije je rekao kako je ta droga bila hrana nacističkim vojnicima, čineći ih još okrutnijima.

On je također vjerovao da su Adolf Hitler i Eva Braun na kraju postali ovisni o toj formuli. Bježeći pred nacistima, Jacobson je kratko radio u Parizu – gdje je mu je jedna od klijentica bila Anais Nin – a 1936. odlazi u New York.

U godinama koje slijede usavršio je svoju formulu, ponovno se povezao sa slavnim pacijentima koje je liječio u Europi, poput Nin, redatelja Billyja Wildera i pisca Henryja Millera te s mnogim novima, uključujući i Nelsona Rockefellera, Mariju Callas, Boba Fossea, Ingrid Bergman, Leonarda Bernsteina, Tennessee Williamsa, redatelja Cecila B. DeMillea i pisca Roda Serlinga, koji je, kažu autori, bio drogiran Jacobsonovim metom kada je pisao serijal Zona sumraka.

 

>>Fidel Castro znao je da će američki predsjednik Kennedy biti ubijen


>>Ispovijed Kennedyjeve tajnice: Nudio me je i svom asistentu


Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?