politički utjecaj

Međunarodna zajednica "prijeti" Rusiji zbog stava prema Siriji

'Russian Foreign Minister Sergey Lavrov speaks following a Security Council meeting regarding the current situation in the Middle East at UN Headquarters in New York March 12, 2012.  REUTERS/Lucas Jac
'LUCAS JACKSON'
14.06.2012.
u 07:35

Međunarodna zajednica inzistira na provedbi mirovnog plana Kofija Annana. Rusija je i dalje ustrajna u svojoj odluci da neće sankcionirati upotrebu sile

Rusija je suočena sa sve snažnijim pritiskom međunarodne zajednice koja od nje traži odlučniji stav prema Siriji, a američka državna tajnica Hillary Clinton uvjerena je da će Moskva izgubiti svoj politički utjecaj na Bliskom istoku ako nastavi zanemarivati sukobe koji sve više nalikuju na građanski rat.

Iako međunarodna zajednica inzistira na provedbi mirovnog plana Kofija Annana, Rusija je i dalje ustrajna u svojoj odluci da neće sankcionirati upotrebu sile, a i Kina će vrlo vjerojatno odbiti bilo kakve slične poteze UN-a, donosi BBC.

– Rusija ne može ignorirati događaje u Libiji koji su se odigrali nakon što se UN pozvao na svoju povelje i ignorirao vlastitu rezoluciju. Upravo zato ne možemo dopustiti da se mirovni plan nameće silom – najavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov uoči sastanka s britanskim ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom u Afganistanu.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?