Sporting slavi

Mate Bilić: U Gijonu je ludnica, sve je besplatno za igrače!

'Getafe\'s Cata Diaz (r) and Sporting de Gijon\'s Mate Bilic during La Liga match. May 4, 2010. Foto: nph / Acero *** Local Caption *** Fotos sind ohne vorherigen schriftliche Zustimmung ausschliessli
'nph / Alterphotos'
04.04.2011.
u 10:39

Nisam putovao s momčadi, ali bio sam na telefonskoj vezi sa suigračima, i to baš u trenutku kad je Jose Mourinho bio u svlačionici i čestitao im.

Veliki trijumf Sportinga iz Gijona usred Madrida odzvonio je svijetom. Ne samo zbog gostujuće pobjede nad Realom, već i zbog činjenice da je Jose Mourinho, možda i najveći trener današnjice, pretrpio svoj prvi domaći poraz nakon više od devet godina.

Valjda je Mourinho i zaboravio tu veljaču 2002. godinu kada je kao trener Porta na svom travnjaku poražen od Beira Mara. Niz mu je na klupama Chelseaja, Intera i Reala bio impresivan. Sve dok nije došao taj 53-godišnji Manolo Preciado. S momčadi vrijednom 52 milijuna eura srušio je deset puta skuplje Madrižane čija vrijednost se procjenjuje na 515 milijuna eura.

Nezadovoljan statusom

Našeg Mate Bilića, koji ove sezone uglavnom ulazi s klupe, nije bilo u Madridu, Sporting je bez njega došao do pobjede. Bilić je ozlijedio butni mišić, pauzira posljednja dva tjedna.

- Ozljeda je iza mene, ovaj tjedan uključujem se u puni pogon – kaže Bilić, koji je u više navrata iskazao nezadovoljstvo statusom u momčadi, ali Preciadova je zadnja i on to kao pravi profesionalac poštuje.

A pobjeda u Madridu burno je proslavljena u Gijonu.

- Ovdje je zavladala prava ludnica, slavilo se dugo u noć. A i dan poslije ljudi me zaustavljaju, čestitaju, kao da sam igrao. Ni ručak u restoranu mi nisu dozvolili platiti, za nas igrače ovo su najljepši mogući dani. Posebno što smo sada učinili veliki korak ulasku u sigurniju zonu – kaže Bilić.

Nije svjedočio utakmici na Bernabeu.

Treneri se pomirili

- Trebao sam ići s momčadi, ali smo procijenili da je pametnije da ne riskiram zbog ove ozljede. No, bio sam sam na liniji sa svlačionicom, čuo sam se sa suigračima dok je Mourinho ulazio u svlačionicu i čestitao nam na pobjedi. I na taj način Realov trener pokazao je veličinu – rekao je Bilić.

Mourinho i Preciado sad su se izmirili, njihov sukob otprije nekoliko mjeseci je zaboravljen.

- Moruinho je, kada smo gostovali kod Barcelone, izjavio da sve momčadi igraju sa slabijim igračima protiv Barce, naš trener mu je žestoko odgovorio. No, to je sada iza njih – kaže nam Bilić.

Sporting je donekle pokvario "el clasico" koji je na rasporedu 17. travnja.

- Prvenstvo je sada praktički gotovo, teško će Barcelona ispustiti prednost od osam bodova. Da ih je Real dočekao s minusom od pet bodova i pobjedio, onda bi se nečemu mogao nadati. Ali, ovako... No, u Realu i Barceloni se spremaju na niz "el clasica". Nakon prvenstva sastaju se u finalu Kupa, očekuju da će u Ligi prvaka proći Tottenham i Šahtar i da će se naći u polufinalu – zaključio je Bilić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije