2. španjolska liga

Mate Bilić postigao pogodak u pobjedi Sporting Gijona

\'Sporting de Gijon\'s Mate Bilic during La Liga match. May 4, 2010. Foto: nph / Acero *** Local Caption *** Fotos sind ohne vorherigen schriftliche Zustimmung ausschliesslich f?r redaktionelle Publik
\'nph / Alterphotos\'
14.04.2013.
u 14:56

Biliću je ovo bio 11. gol u 29 prvenstvenih utakmica, a još jedan je zabio u kupu

Napadač Mate Bilić (32) postigao je gol iz jedanaesterca za Sporting Gijón koji je na domaćem terenu pobijedio Guadalajaru s 3:0 u prvenstvenoj utakmici druge španjolske lige.

Bilić je u 69. minuti postigao pogodak za 2:0 nakon kojeg je momčad sa sjevera Španjolske mirno privela susret kraju. Penal je dosuđen zbog igranja rukom braniča Guadalajare. Hrvat s brojem devet potrčao je uzeti loptu, stavio ju na bijelu točku, te uputio udarac u donji desni kut. Vratar, iako je pogodio stranu, nije uspio zaustaviti udarac. Biliću je ovo bio 11. gol u 29 prvenstvenih utakmica, a još jedan je zabio u kupu. Sportingu je, pak, ovo bila šesta pobjeda u posljednjih osam susreta te se sada nalazi na 9. mjestu druge španjolske lige s 49 bodova. Na vrhu tablice je Elche s 69 bodova.

U Sportingu se nadaju šestoj poziciji koja bi ih odvela u doigravanje za prvu ligu. Prve dvije ekipe direktno ulaze u viši rang. Bilić, nekadašnji igrač Hajduka, posljednji put je igrao za Hrvatsku 2010. u prijateljskoj utakmici protiv Norveške. U Gijónu je od 2008. godine a ovo ljeto mu istječe ugovor. Klupski trener José Ramón Sandoval, kojemu je također istjecao ugovor, prošli tjedan je odlučio ostati još dvije godine u Sportingu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?