imao i pomagača

Masakr u Washingtonu: Ovo je napadač kriv za smrt 12 osoba

napadac,pucac,washington,aaron alexis
Foto: Američka policija
1/4
Autori: tli/VLM, d.iv/VLM
16.09.2013.
u 16:38

Izvori iz mornarice potvrdili su da je jedan napadač ubijen te da je potraga za drugim u tijeku

Američka mornarica potvrdila je kako se u vojnoj zgradi u jugoistočnom Washingtonu danas oko 8.30 sati po lokalnom vremenu dogodila pucnjava u kojoj su dvojica počinitelja ubila 12 te ranila više osoba. Potvrđeno je i da je jedan napadač ubijen te da je potraga za drugim u tijeku.

Ubijen jedan napadač

Otkriven je i identitet ubijenog napadača. Njegovo ime je Aaron Alexis, imao je 34 godine i nekoć je živio u Texasu. Bio je pripadnik mornarice sve do 2009. godine kada je, pod još neutvrđenim okolnostima, napustio službu. Vlasti još uvijek ne znaju motiv napada kao niti je li dvojac možda imao još pomagača. Drugi napadač također je muškarac, bijelac star oko 40 godina. U vrijeme napada nosio je vojnu odjeću.

Još nije objavljen točan broj ranjenih, samo da su svi zbrinuti u lokalnim bolnicama. Među njima su i jedan policajac te pripadnik osiguranja koji je radio u zgradi. Policajac je operiran i stanje mu je stabilno, no troje ranjenih još uvijek je u kritičnom stanju.

Pucnjava se dogodila u zgradi Središnje mornaričke uprave (NAVSEA). Bivše je to brodogradilište u kojem se izgrađuju i održavaju podmornice te ratni brodovi i gdje radi 3000 ljudi. Prema pisanju NBC Newsa, policija je nakon dojave o tri pucnja blokirala područje.Nešto kasnije zatvorena je i lokalna zračna luka Ronalde Raegan.

Obama: Ovo je kukavički napad

Nekoliko sati nakon pucnjave, javnosti se obratio predsjednik Barack Obama.

– Mi se suočavamo s još jednom masovnom pucnjavom – kazao je Obama. Osoblje Navy Yarda opisao je patriotima koji su se susreli s opasnostima u inozemstvu i koji nisu mogli očekivati ​​da će doživjeti takvo nasilje u domovini. Pucnjavu je nazvao ''kukavičkim napadom'' usmjerenim na vojno i civilno osoblje. Obećao je da će učiniti sve kako bi se današnji incident istražio i krivci priveli pravdi. Izrazio je sućut obiteljima stradalih poručivši im da će ih uključiti u svoje molitve.

>> Pucnjava na jugu Njemačke – ubio dvoje ljudi pa sebe

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?