NOVI PREDSJEDNIK

Martin Raguž pobijedio s 395 glasova

raguz
06.07.2013.
u 18:12

Njegov protukandidat Slaven Raguž dobio je 135 glasova na Saboru HDZ-a 1990

 

Martin Raguž  novi je predsjednik HDZ-a 1990. Tako su odlučili delegati 
4. sabora ove stranke koji je održan u Sarajevu, u zgradi Parlamenta 
BiH. Saboru je prisustvovalo 538 delegata, te veliki broj gostiju iz 
međunarodne zajednice, diplomatskog kora te predstavnika političkih 
stranaka iz cijele BiH i susjedne Hrvatske. Za izbor Predsjednika HDZ 
1990. kandidirali su se Martin Raguž i Slaven Raguž. Prema izvješću 
Izbornog povjerenstva o rezultatima glasovanja, glasovanju je su 
pristupila 531 delegat, a  za Martina Raguža glasovalao je njih 395 dok 
je protukandidat Slavena Raguž dobio 135 glasova, a dva galsaćka 
listića su bila nevažeća.  Zahvalivši se na ukazanom povjerenju, Raguž 
je kazao kako će se borit  da stranka funkcionira kao jedna uspješna 
i profitabilna korporacija prema vani. Nakon ulaska Hrvatske u EU, mi 
želimo poručiti da više nema vremena za gubljenje. Narodi i građani su 
umorni od nekredibilnih obećanja. HDZ 1990 želi biti dio odgovornosti i 
rješenja - kazao je Raguž.

Martin Raguž novi je predsjednik HDZ-a 1990. Tako su odlučili izaslanici 4. sabora ove stranke koji je održan u Sarajevu, u zgradi Parlamenta BiH. Saboru je nazočilo 538 izaslanika, te veliki broj gostiju iz međunarodne zajednice, diplomatskog kora te predstavnika političkih stranaka iz cijele BiH i susjedne Hrvatske. Za izbor predsjednika HDZ 1990. kandidirali su se Martin Raguž i Slaven Raguž.

Prema izvješću Izbornog povjerenstva o rezultatima glasovanja, glasovanju je pristupio 533 izaslanik, a  za Martina Raguža glasovalo je njih 395 dok je protukandidat Slaven Raguž dobio 136 glasova, a dva glasačka listića su bila nevažeća.  Zahvalivši na ukazanom povjerenju, Raguž je kazao kako će se boriti  da stranka funkcionira kao jedna uspješna i profitabilna korporacija prema vani. Nakon ulaska Hrvatske u EU, mi želimo poručiti da više nema vremena za gubljenje. Narodi i građani su umorni od nekredibilnih obećanja. HDZ 1990. želi biti dio odgovornosti i rješenja - kazao je Raguž.

Zapažen govor na Saboru imao je sad već bivši lider HDZ-a 1990. dr. Božo Ljubić koji je otkrio da će u idućih par mjeseci svoje političke aktivnosti svesti na minimum, te da će nastaviti politički djelovati iz drugačije pozicije nastojeći afirmirati suradnju u prvom redu hrvatskih političkih predstavnika kroz projekt i misiju HNS-a i regiji, kao i na poticanju otvorenog dijaloga s predstavnicima druga dva naroda kroz aktivnosti u institucijama BiH, s ciljem funkcionalizacije i euroatlantskog puta BiH. Ljubić se također osvrnuo i na dosadašnji osmogodišnji rad i djelovanje HDZ 1990. kojeg je nazvao zajedničkim projektom.

U svom posljednjem obraćanju Ljubić je kazao:  ''Pokazali smo da smo spremni na alternativno politčko organiziranje i djelovanje, kada nije bilo moguće drugačije djelovati'', naglasio je Ljubić. Kada je u pitanju BiH, konkretno trenutno stanje i budućnost hrvatskog naroda u njoj, Ljubić je kazao kako je ovih dana Hrvatska postala članica EU, a Srbija dobila datum za početak pregovora, iz ocjena političkih analitičara  za BiH karakteristična su dva atributa: „crna rupa“ i „tinjajući vulkan“ na jugoistoku Europe. Prema njegovim riječima isprva definicija postratne BiH kao problema je „neostvarena država“ pa čak i „nemoguća država“. Time ne želim reći da BiH nije moguća kao država, već ovakvo strukturirana niti je ostvarena, niti ostvariva, niti moguća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?