Livno

Marijanovo slikarstvo može se sažeti u riječi - ljubav, sklad i žar

izlozba
Željka Mihaljević
18.04.2012.
u 11:35

Sportska natjecanja, u rukometu i sportskom ribolovu, održana su u sklopu obilježavanja obljetnice obrane Livna

U povodu obilježavanja 20. obljetnice obrane Livna otvorena je izložba slika livanjskog slikara Marijana Krivića.

O slikaru i njegovim djelima govorila je akademska slikarica Željka Markov koja je, među ostalim, kazala da se Marijanovo slikarstvo može sažeti u tri riječi - ljubav, sklad i žar.

Iz ljubavi prema lijepom nastala su mnoga djela slikarskih poetika, pa tako i ova Marijanova “koji više od trideset godina ulazi u svoj svijet umjetnosti, svoju osobnu oazu nadahnutu ljepotom što ga okružuje, kao i čarima umjetničkog stvaralaštva.

On ne polazi u školu crtanja, satove slikarske tehnologije, nego sam studira povijest umjetnosti, promatra i crta i slika…


Prodajna izložba

Većina predstavljenih radova ostvarena je u realističnom duhu.

Izložba je prodajnog karaktera i Livnjacima, kao i drugim ljubiteljima slikarstva, dostupna je u galeriji Župnog ureda u Livnu. Izložbu je svečano proglasio otvorenom općinski načelnik Luka Čelan koji nije propustio prigodu još jednom naglasiti kako je Livno grad slikara, te da se njima i njihovim djelima ponose svi žitelji ove općine. 
Svojim sugrađanima s nekoliko riječi obratio se i sam autor slika.

Livanjski slikar Marijan Krivić rođen je u Tušnici kod Livna.

Sportska natjecanja

Slikar Marijan Krivić završio je elektrotehničku školu, radio dvije godine u fotografskoj radnji kod livanjskog fotografa, nakon čega odlazi u Švicarsku gdje i danas živi, radi i slika.
U sklopu obilježavanja 20. obljetnice obrane Livna i livanjskoga kraja u nedjelju su održana i dva sportska natjecanja, u rukometu i sportskom ribolovu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?