Huliganstvo

Manijaci na Ultras pub

neredi (1)
Foto: bljesak.info
1/5
15.09.2012.
u 15:20

Navijači Željezničara izazvali nerede na ulicama Mostara

Točno u 10.51 h jučer počeli su višesatni navijački neredi u Mostaru, kada je pedesetak navijača Željezničara stiglo do ‘Ultras puba’ na križanju kod Prve osnovne škole, te, uz divljačke povike, napala petoricu gostiju pa potom polupala inventar i četiri parkirana vozila. Unutra su ubacili i četiri baklje “bengalke”, valjda kako bi zapalili klub. Pukom srećom, težih posljedica nije bilo jer ih je jedan od gostiju, slučajno izašavši vani dok je razgovarao mobitelom, na vrijeme uočio. Ostalima je samo rekao: Bježi, bježi!

Manijaci u akciji

Na nadzornim kamerama njihova prvog susjeda, kojemu je nakon svega nekoliko dana od nabave oldtimera razbijeno vjetrobransko staklo, upravo se i jasno vidi kako njih petorica, zajedno s nekolicinom slučajnih prolaznika, bježe pred razjarenim polumaskiranim ‘manijacima’, kako sebe nazivaju ovi huligani. U rukama su imali baklje, kamenje, boce, palice... U svega tri minuta napravili su veću materijalnu štetu i pobjegli nazad. Time su očito izbjegli masovni obračun s većom skupinom navijača Zrinjskog, koji su se u vrlo kratkom razdoblju okupili.

- Ma jedva smo se spasili. Samo što smo uspjeli spasiti živu glavu, desetorica su upala unutra i porazbijala sve što su stigli- kaže nam jedan od petorice gostiju, pokazujući i na slupani ekran TV plazme, preko koje su prethodno pratili rezultate kladionice, kao i crnilo na podu od baklji. Svuda okolo su bile krhotine stakla i razbacane stolice i stolovi. Inače, ovo nije prvi put da se potpuno uništi Klub ljubitelja navijača Ultrasa, a na njega je i pucano.

Reakcija policije

Prema kazivanjima glasnogovornika Uprave policije MUP-a HNŽ Srećka Bošnjaka uhićeno je 38 navijača Želje.

- Većinu smo kanalizirali prema autobusnoj postaji pa ih redom hvatali. Još traje istraga. Saslušavaju se svjedoci i pregledaju videonadzori, što će nam umnogome pomoći pri utvrđivanju tko je što radio. Zbog svega toga je ubrzo zabranjeno organizirano gostovanje navijača iz Sarajeva pa je njih 150 vraćeno na Bradini, kaže Bošnjak, napominjući da su na svakom raskrižju usred grada bili specijalci. Doista, po tko zna koji put u gradu na Neretvi, sve je opet bilo na nogama zbog huligana.

Ubrzo odmazda

I taman kada se mislilo da je situacija stavljena pod kontrolu, oko 13.30 sati, izbio je novi incident. Maskirana skupina, sada njih oko 40 sumnja se u osvetničkom pohodu, uspjela je nekako preći ulicu bulevara, preko puta Franjevačke crkve, i razbiti izloge trgovine i kafića kod šetnice na Radobolji.

- Odjednom su se stvorili. Sve je trajalo desetak minuta, huligani u fantomkama i potkapama uletjeli su među goste kafića sa zapaljenim bakljama, napravili nered, porazbijali inventar i pobjegli nazad. Pretpostavlja se da je riječ o ‘odmazdi’ za razbijanje ‘Ultras Puba’ - prepričavali su na “drugoj strani”, gdje također nije bilo prolivene krvi. No, i dalje ništa nije mirisalo na mir i dobro.

Komentara 3

BU
Buranglez
18:59 15.09.2012.

ti razmisljas hoces li ih pustiti idiote a da su navijaci Zrinskog to napravili u sarajvu znas sta bi im se dogodilo,,, pobij stoku a sto ne pobijete u santicevu

Avatar mile ivancic
mile ivancic
08:46 16.09.2012.

Ode Federaciju u p. m.!

CL
cleuna
23:46 16.09.2012.

Ova događanja u Mostaru su još jednom razotkrila pravu sliku kakvi su Bošnjački mediji koji sebe još nazivaju i nezavisnima i objektivnima. Samo ću se osvrnuti na prilog FTV-a o ovim događanjima gdje oni kažu da su navijači Željezničara demolirali kafić ULTRASA-a,a onda su huligani iz zapadnog dijela grada demolirali nekoliko trgovina.Opet na sve načine pokušavaju opravdati ponašanje svojih hulugana.Sjetimo se identične situacije od prije mjesec dana kada su navijači Maribora ovo isto napravili u Sarajevu.Uslijedila je prava haranga sarajevskih medija a navijači Željezničara su prikazani kao pravi junaci što su im se suprostavili.Jučer se na isti način pokušava prikazati i ine koji su izazvali nerede i one koji su se branili od huligana.Ovo je samo još jedan razlog zašto treba bojkotirati plaćanje pretplate za Fata televiziju i zašto Hrvati pod hitno moraju uspostaviti svoj kanal.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije