ODUŠEVIO U 1. SEZONI

Mandžo poput velikog Müllera: Osvojio je srca navijača Bayerna

'Bayern Munich's Mario Mandzukic celebrates at the end of the gamePhoto: Press Association/PIXSELL'
PA/Pixsell
10.05.2013.
u 15:45

Mandžukić je miljenik Allianz Arene zato što je, osim što zabija, jedan od ključnih igrača i u obrani i u sredini terena

Gerd Müller, Karl-Heinz Rummenigge, Roland Wohlfarth, Giovane Elbert, Roy Makaay, Luca Toni..., mnogo napadača tijekom povijesti postali su miljenici Bayernove publike. No, ove sezone, sudeći po frenetičnim aplauzima, najvjerniji navijači obožavaju igrača koji je i napadač, no uvijek i u prvoj liniji obrane - Marija Mandžukića.

Ovakvim uvodom počastili su Mandžu u tekstu na službenoj stranici Bayerna.

"Navijači ga vole zato jer uvijek trči do svog šesnaesterca, uzima loptu protivniku na sredini terena, ne bježi od izazova, stvara prostor suigračima i neumoran je", piše u tekstu u kojem ga nazivaju - Mandzu.

Oduševio je i suigrače...

- Mandžo igra kao napadač, veznjak i desni bek. Nevjerojatan je! - komentirao je Javi Martinez.

Dodaju kako je Mario fantastičan strijelac koji je u prvoj sezoni u Bayernu zabio 21 gol, čime dijeli prvo mjesto klupskih strijelaca s Thomasom Müllerom te objašnjavaju da mu je titula najboljeg strijelca lige izmaknula zato što je Bayernu odlično krenulo i u prvenstvu, Ligu prvaka te u Kupu zbog čega ga je trener Jupp Heynckes morao poštedjeti u Bundesligi.

- Rekao sam treneru da mi je puno važniji uspjeh momčadi nego osobne nagrade. Čak mi je u šali i ponudio svoje trofeje za najboljeg strijelca iz 1974. i 1975., no zahvalio sam mu se i rekao neka ih zadrži. Strašno sam mu zahvalan što me učinio puno boljim igračem - rekao je Mandžukić.

Bayernu će ovog vikenda biti dodijeljen trofej njemačkog prvaka.

- Bit će to nešto posebno. Gledao sam snimke od prijašnjih proslava i spreman sam na sve. Zajedno ćemo proslaviti naslov.

O finalu Lige prvaka kaže:

- Želimo ispisati povijest!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije