Ubojstvo

Maloljetnicu (17) ubio pijani prolaznik nakon svađe s dečkom

Mjesto ubojstva
25.03.2013.
u 09:45

Nakon zločina 
osumnjičeni je s prijateljem pokušao pobjeći, ali su sletjeli u kanal

Maloljetna Sofija Vukadin (17) s Pala ubijena je jučer rano ujutro, oko 2.40 sati, u blizini kafića “Jutro” u Zanatskom centru, kada joj je hitac iz pištolja u glavu hladnokrvno ispalio sugrađanin Lazar Čavarkapa (20), koji je bio u društvu Vladimira Čode (21). Nakon zločina, pijani mladići su golfom 2 pobjegli, ali su, poslije kraće filmske potjere, sletjeli u kanal u susjednom mjestu Podvitezu i uhićeni. Pokušali su odbaciti pištolj s metkom u cijevi. Inače, ubojstvu je prethodila međusobna svađa, a prije kobnog pucnja zadali su joj nekoliko pljuski.

Bez motiva


- Sve ukazuje da tu i nema nekog jakog motiva i da je u pitanju čista obijest, odnosno banalan incident koji se pretvorio u težak zločin. Trenutačno se traže mogući svjedoci - kažu istražitelji. Neslužbeno, nesretna maloljetnica je izašla iz jednog obližnjeg kafića, kako bi porazgovarala sa svojim bivšim momkom. Međutim, on nije htio pričati s njom, nego se okrenuo i otišao. Djevojka je razočarano ostala na ulici i u tom trenutku naišla su dvojica osumnjičenih. Nešto su joj dobacili, a ona im je uz psovke odbrusila. To je i dovelo do žestoke svađe. - Djevojka je na mjestu ostala mrtva. U cilju istrage ne mogu otkrivati u koji dio glave je pogođena i s koje udaljenosti je pucano - rekao je obducent dr. Hamza Žujo.

Ubijen i otac

Ubijena Sofija bila je učenica trećeg razreda Srednje građevinske škole. Njeni prijatelji, ali i čitave Pale, šokirani su ovim zločinom, jer kažu da Sofija nije bila problematična osoba. - Ona je bila jako vesela i dobra djevojka, omiljena u društvu. Život je nije mazio. Odrastala je bez oca Aleksandra, koji je također ubijen prije 13 godina, a majka joj je teško bolesna tako da se uglavnom sama starala o sebi. Ubijen joj je i stric. Ne možemo vjerovati da više nije s nama... Očigledno je ubijena samo zato što je u pogrešno vrijeme bila na pogrešnom mjestu. Drugo objašnjenje ne postoji - pričaju Sofijini prijatelji koji, kao i ostali Paljani, zbog ugroženosti traže da se iza ponoći gasi rasvjeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?