IZVJEŠĆE

Maloljetnici u RS-u svake godine naprave čak 700 kaznenih djela

zatvor, maloljetnici
Jurica Galoić/Pixsell
10.02.2011.
u 09:46

Nadležni ističu da je preventivno djelovanje i dalje najbolji i najučinkovitiji način borbe protiv takvih pojava

Maloljetnici u Republici Srpskoj godišnje izvrše oko 700 kaznenih djela, a u protekle tri godine zabilježen je blagi pad maloljetničke delinkvencije, istaknuto je jučer u Banjaluci na promociji “Plana preventivnih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju maloljetničke delinkvencije u osnovnim i srednjim školama na području Republike Srpske”. Nadležni ističu da je, usprkos padu broja počinjenih kaznenih djela i izvršitelja, preventivno djelovanje i dalje najbolji i najučinkovitiji način borbe protiv takvih pojava. Ravnatelj Policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je jučer novinarima poslije promocije da se svaka marka uložena u prevenciju maloljetničke delinkvencije stostruko vrati.

“Sigurno da imamo manje prijavljenih djela nego što ih se stvarno dogodilo, a nasilništvo u školama se, vjerojatno, pod utjrcajem profesora, roditelja i zajednice na neki način rješava bez uplitanja policije”, dodao je Vasić. On je potom ocijenio da bi se, u slučaju da se ne provode mjere prevencije, sigurno dešavalo da djeca i prije petog razreda osnovne škole dođu u kontakt s drogom ili da počine neki prijestup.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?