NESREĆA

Maloljetnica kritično zbog odrona na cesti

grabovac
VL FOTO
10.01.2011.
u 08:10

Otac Ivo Grabovac pokušao je izbjeći odron s litice, koji je udario u stražnji dio vozila i teško ozlijedio njegovu kćer Valentinu (17)

Nesvakidašnja teška prometna nesreća dogodila se na magistralnoj cesti Jajce - Banja Luka, u mjestu Crna rijeka, kada se odron kamenja s litice sručio na vozilo citroen, austrijskih registarskih oznaka, kojim je upravljao gastarbajter Ivo Grabovac, 53-godišnjak iz Bugojna.

Teški kamen je pao na stražnji dio automobila u pokretu, gdje je sjedila njegova maloljetna kći Valentina (17), koja je pogođena u glavu. Zbog ozbiljnosti ozljeda 17-godišnjakinja je žurno prevezena u Županijsku bolnicu Travnik odakle je u kritičnom stanju prebačena u Klinički centar Sarajevo, gdje se nalazi na Neurokirurškom odjelu. Liječnici nisu mogli prognozirati daljnju sudbinu djevojke koja se trenutačno nalazi u komi i za čiji se život još bore.

Navodno je zadobila po život opasan prijelom lubanje. Otac je pokušao izbjeći kamenu stihiju, koja se odronila s nezaštićene litice, ali je gomila kamenja poklopila automobil. - Djelići sekunde su odlučivali. Nesreća se dogodila pri njihovu povratku u Austriju, nakon što su obišli svoje najmilije u Bugojnu. Odroni su česti na ovoj cesti uz Vrbas, ali se, pukom srećom, rijetko događaju veće tragedije.

Putnici se uglavnom žale na oštećenja na vozilima. Konačno bi se trebalo nešto učiniti po tome pitanju- kažu nam Jajčani, koji godinama ukazuju na ovaj problem. Očevid su obavili prometni policajci iz Jajca, a promet se nakon tri sata normalizirao. Međutim, i dalje prijete opasnosti od odrona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije