Islamski Egipat

Majka i sedmero djece idu u zatvor zbog prelaska na kršćanstvo

zatvor
DPA/PIXSELL
17.01.2013.
u 14:41

Egipćanka i njezino sedmero djece osuđeni su na 15 godina zatvora zato što se sa islamske vjere željela "vratiti" na kršćanstvo.

Egipćanka i njezino sedmero djece osuđeni su na 15 godina zatvora zato što se sa islamske vjere željela "vratiti" na kršćanstvo, piše Daily Mail.

Nadia Mohamed Ali je odgojena kao kršćanka, ali se prije 23 godine preobratila na Islam kada se udala za Mohameda Abdela-Wahhaba Mustafu. Nakon njegove smrti planirala je ponovno uzeti svoju "originalnu vjeru" zajedno sa ostatkom obitelji.

No, kazneni sud u egipatskom gradu Beni Suef ih je prošlog tjedna osudio na 15 godina zatvora. Pet godina zatvora dobilo je još sedmero ljudi koji su bili uključeni u slučaj. Udruge za zaštitu ljudskih prava upozoravaju da je ova presuda znak kakva vremena čekaju Egipat pod islamističkom vladom.

Ženi su službenici iz Ureda za upravne poslove pomogli da između 2004. i 2006. godine dođe do novih osobnih iskaznica. No, novi režim je Nadiju, njezinu djecu i službenike optužio, a sud ih poslao na dugogodišnju robiju.

>>Egipćani izabrali - 60 posto podržalo islamistički ustav

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

RE
rewe
19:52 17.01.2013.

toliko o islamu i islamskim zemljama, to su oni isti koji dođu na zapad pa traže nekakva prava. neka im samo popuštamo ovo će nam raditi u europi za 100 godina.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije