BRAZIL - SJ. KOREJA 2:1

Maicon zabio iz mrtvog kuta, Yun Nam junak u 89. minuti

Brazil Sjeverna Koreja (1)
Foto: Reuters
1/15
15.06.2010.
u 22:16

Utakmicu su gledali i u Sjevernoj Koreji jer su im poklonoli prava prijenosa.

Sve nas je zanimalo kako ove godine izgledaju petersotruki svjetski prvaci Brazilci, no isto tako mnogi su se pitali kako izgledaju nogometni liliputanci iz Sjeverne Koreje. No, od Brazila smo u prvih sat vremena uistinu malo toga vidjeli, tek je njihov izbornik Carlos Dunga još jednom izvršio “modni genocid” pojavivši se u šinjelu i vunenoj dolčeviti.

Taktičke inovacije

No, na njegove modne akrobacije već smo naviknuti. Brazil je ipak pobjedom 2:1 otvorio svoj nastup na Jugu Afrike. A o učinku brazilskih superzvijezda, nakon prvog poluvremena, sve su rekli zvižduci koji su nadglasali i vuvuzele. Od Brazilaca smo vidjeli i neke taktičke inovacije u 4-3-2-1 formaciji s Bastosom na lijevom beku. A Sjevernokorejci su, posve očekivano, zaigrali u defenzivnoj formaciji. Brazilci sat vremena nisu uspjeli probiti njihov pokretljivi bunker i Sjevernokorejanci nisu bili nimalo impresionirani. Dapače, dojma smo da je Hrvatska na SP-u u Njemačkoj 2006. godine možda i više bila pod dojmom brazilskih superzvijezda. Ili je možda izoliranost iza Sjevernokorejske željezne zavjese odradila svoje. A kada se činilo da se brazilska premijera na SP-u u Južnoafričkoj republici polako pretvara u noćnu moru pojavio se - Maicon. Interov desni bočni igrač ušao je u šesnaesterac i kada je došao do korner linije zavrnuo i iz mrtvog kuta svladao Myong Guka. Ostalo je dvojbeno jeli Maiconu lopta prešla preko noge zbog čega je slučajno svladao korejskog vratara ili je stvarno gađao prvi kut. No, bez obzira bio je to potez kojim je Maicon pokazao zašto je u ovom trenutku ipak malo u prednosti za dres madridskog Reala u odnosu na našeg Darija Srnu. Brazilac se nakon pogotka rasplakao...

Kaka nije zadovoljio

U 72. minuti Elano je povisio vodstvo na 2:0, a slaveći je napustio travnjak, jer ga je u istoj minuti Dunga zamijenio Danielom Alvesom. Sijevalo je u tim trenucima prema Sjevernokorejskim vratima iz svih pozicija. Sjeverno Korejci dojam su popravili u 89. minuti kada je Yun Nam zabio za 2:1.A pod posebnim povećalom bio je Kaka. Brazilski razigravač nije briljirao i jasno je da bez njegova doprinosa Brazil ne izgleda tako moćno. Utakmica se ipak gledala i u Sjevernoj Koreji jer je u dogovoru s Fifom jer im je Azijsko-pacifička unija za radijsko i TV-emitiranje poklonila prava prijenosa za SP.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije