Vještak demantirao

Mađarski stručnjak: Čačić je vozio 150, a ne 110 kilometara na sat

\'11.03.2011.  Zagreb -  Radimir Cacic, predsjednik HNS-a Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/PIXSELL
12.05.2011.
u 08:40

Mađarska je policija Radimira Čačića prijavila za izazivanje prometne nesreće iz nehaja

Nalaz prometnog vještaka koji je mađarska policija proslijedila tamošnjem tužiteljstvu s prijedlogom da Radimira Čačića optuži zbog izazivanja prometne nesreće 8. siječnja prošle godine, baca novo svjetlo na događaj.

Za razliku od Čačićevih tvrdnji kako je nesreću skrivio "zbog izrazito nepovoljnih uvjeta koji su taj dan vladali na cesti, kiše, skliskog kolnika i iznenadne guste magle" i da procjenjuje da je vozio brzinom od 110 do 120 kilometara na sat, vještak navodi da je brzina njegova Chryslera dostizala i do 150 kilometara na sat, a padala je tek sitna kiša.

U nesreći 8. siječnja prošle godine život su izgubili György Lipták i Imréné Antal, suprug i majka Katalin Lipták, vozačice Škode u koju se Čačić zabio na 118. kilometru autoceste.

Mađarska policija Radimira Čačića prijavila je za izazivanje prometne nesreće iz nehaja, a prijeti mu od jedne do pet godina zatvora.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?