Humanitarci

"Luciano Lamma" u Mostaru gradi prihvatilište

lamma
VL FOTO
01.08.2011.
u 13:20

Do 20. rujna trebao bi započeti projekt gradnje prihvatilišta u Mostaru i predviđeno je da traje tri godine

Nevladina humanitarna organizacija “Luciano Lamma” sa Sicilije na jesen u Mostaru počinje gradnju prihvatilišta za djecu i mlade bez roditelja iz cijele BiH.

Bit će to smještaj, kaže Giuseppe Castellano, za one koji nakon napunjenih 18 godina moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu, a nemaju kuda otići.

“Do 20. rujna trebao bi započeti projekt gradnje prihvatilišta u Mostaru i predviđeno je da traje tri godine. Financirat će ga naša organizacija i Vlada Italije u ukupnoj vrijednosti od tri milijuna maraka. Prihvatilište će biti u Mostaru, ali za djecu iz svih krajeva BiH”, kaže predsjednik “Luciano Lamme”.

Sličan objekt trebalo bi zaživjeti u u Banjoj Luci, kaže Castellano, a čekaju se potrebna odobrenja.

Tijekom današnjih razgovora s predstavnicima Saveza sindikata RS-a najavio je nastavak posjeta i boravka djece iz RS-a i FBiH na Siciliji, a koja su bez jednog ili oba roditelja, te iz socijalno ugroženih obitelji.

Jučer je okončana 37. posjeta djece iz BiH Italiji i kroz ovaj projekt prošlo je do sada njih 12.850, a u planu je i nastavak ove humanitarne akcije i za vrijeme zimskih raspusta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?