VEČER PODRAVKE

Lokomotiva za Europu i most između EU i CEFTA-e

Podravka
Stojan Lasić
11.04.2013.
u 09:28

Podravkina 
večer svake godine okuplja gospodarstvenike iz BiH i Hrvatske

“Podravka ima pola milijuna prodajnih mjesta, već ima iskustva u Europskoj uniji i može biti lokomotiva za EU”, kazao je Miroslav Vitković, predsjednik Gospodarske komore Koprivničko-križevačke županije, na tradicionalnoj Večeri Podravke upriličenoj u mostarskom hotelu Ero. Vitković je naglasio da podržava Sajam gospodarstva u Mostaru i dodao da je na ovaj sajam došlo 30-ak poduzetnika i obrtnika iz Koprivničko-križevačke županije.

Mogućnost ulaganja

Na početku ovog ugodnog druženja Marin Hrkać i Kruno Vitelj u ime Podravke uručili su prigodne darove Dalfini Bošnjak, direktorici Mostarskog sajma, i Željani Bevandi, glavnoj tajnici Gospodarske komore FBiH. - Hvala vam za sve ove godine potpore Mostarskom sajmu, postali ste dio nas - zahvalio je mostarski gradonačelnik Bešlić Podravkinoj upravi te vodećim ljudima Koprivničko-križevačke županije i njezine Gospodarske komore, naglasivši mogućnosti ulaganja gospodarstva RH u Hercegovini. Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, kazao je kako je po 12. put stigao na Mostarski sajam i isto toliko puta bio na ovim tradicionalnim večerima. Čestitao je Dalfini Bošnjak na uspješno organiziranom sajmu: - Sajam gospodarstva u Mostaru dostigao je standard koji bi poželio svatko tko organizira sajamske priredbe – naglasio je Koren i dodao kako je uvjeren će ovogodišnji mostarski sajam uroditi novim poslovnim susretima i ugovorima. Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić zahvalio je upravi Podravke na tome što je prepoznala BiH kao prostor za širenje svoje djelatnosti, a Zvonimir Mršić, predsjednik Podravkine uprave, naglasio je potrebu da se gospodarstvo BiH što više poveže s gospodarstvom RH.

Most suradnje

- Podravka već nešto proizvodi u BiH i planiramo to povećati, otvoriti nova radna mjesta. EU je veliko tržište i imate tamo prijatelje kako biste bili uspješni – rekao je Mršić istaknuvši prepreke prema CEFTA-i ulaskom Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja te dodao: - Podravka može biti most između CEFTA-e i EU. S Vegetom se bolje jede, a s Podravkom se bolje živi! Na 16. tradicionalnoj Podravkinoj večeri bili su i dr. Dragan Čović, dr. Božo Ljubić, Borjana Krišto, Bariša Čolak i Vjekoslav Bevanda koji je zahvalio Podravci i Koprivničko-križevačkoj županiji na njihovoj privrženosti Sajmu gospodarstva u Mostaru. - Jedino kontinuitet daje rezultate – istaknuo je Bevanda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?