Završeno natjecanje

Ljuti dolac pobjednik

Finale 8
20.08.2012.
u 10:53

Malonogometaši na velikom travnjaku pokazali izvrsnu nogometnu predstavu pred nekoliko tisuća gledatelja na stadionu

U finalnom susretu Lige mjesnih zajednica općine Široki Brijeg Ljuti dolac je nakon velike i priličito ravnopravne borbe uspio svladati čvrsti sastav Dobrkovića s 1-0 pogotkom iskusnoga Denisa Čorića u 28. minuti susreta. Ljutodočanima je ovo šest pobjeda u ovoj ligi, što je točno polovica od do sada odigranih natjecanja, jer su do sada po tri puta pobijedili Turčinovići i Kočerin. Dobrkovićanima ostaje žaliti, pošto su i treći put izgubili finalni susret na Pecari. No, to nije razlog da jedni i drugi u svojim selima održe veliku proslavu koja je trajala do jutra. Iako su outsideri Dobrkovići do odmora imali nekoliko zrelih, tako reći 100 postotnih prigoda, Ljuti Dolac na odmor je otišao s prednošću od 1-0. Ljutodočani su prvi priprijetili u 4. minuti kada je Danijel Vasilj, jedan od najboljih igrača malonogometnog dijela turnira Lige mjesnih zajednica Široki Brijeg, imao veliku prigodu, no nije je iskoristio. - Ne treba se čuditi. Vasilj je radeći u obiteljskoj pekarnici do 5 sati jutros ispekao nekoliko tisuća štruca, pa nije sposoban i na Pecari biti tako učinkovit. No, da je to bilo na malom nogometu sigurno bi pospremio loptu u mrežu, rekao je jedan pristalica žuto-zelene ljutodočke momčadi i dodao: “Eh da su nam u momčadi Čorić (Široki Brijeg), Peko (Dinamo) i Miličević ( Zrinjski), zabili bi barem 5-6 pogodaka”. Onda su braća Filip i Ivan Grbešić iz momčadi Dobrkovića nekoliko puta zajedno sa suigračima dobro priprijetili vrataru Ljutog Doca Marku Bokšiću, ali nije bilo dovoljno koncentracije za zatresti mrežu.

Utakmica se igrala po velikoj vrućini, što je razlog da se na tribinama okupilo tek nešto više od 3000 gledatelja, iako je dosadašnjih godina finalne susrete u pravilu promatralo po više od 5000 ljudi. I južna dobrkovska tribina i sjevernu ljutodočku utakmicu su pratili nekako mlako i nezainteresirano, čemu je također razlog visoka temperatura, dok je na istočnoj neutralnoj tribini bilo 500-njak gledatelja. Gledalište se zapalilo samo u 28. minuti kada je stari lisac Denis Čorić, ubojiti strijelac Širokoga Brijega i Zrinjskog, glavom zatresao mrežu Dobrkovića za vodstvo Ljutog Doca od 1-0. I nakon toga, prigode Dobrkovićana bile su takve da je teško bilo promašiti mrežu, ali na odmor se otišlo nepromijenjenog rezultata. U nastavku Dobrkovići su pokušali doći do izjednačenja, dok su nogometaši Ljutog Doca, barem tako se činilo, bili zadovoljni vodstvom i pokušali očuvati rezultat 1-0 iz prvog poluvremena. U takvoj igri Dobrkovići su stvorili veliku prigodu u 55. minuti, ali je Robert Crnjac umjesto u mrežu gađao u vratara Marka Bokšića. Sličnu veliku priliku u 74. minuti imao je Ivan Crnjac, ali je alklarskim rječnikom pogodio “ u ništa”. Inače, Ljuti Dolac igrao je u sastavu: Bokšić, M. Čorić, Z. Mustapić, T. Tole, Damjanović, D. Miličević, I. Miličević, T. Mustapić, D. Čorić, Z. Mustapić, D. Vasilj, a u nastavku su ušli još V. Tole, G. Vasilj, A. Čović, Grle, F. Vasilj, A. Grle, Kožul, Čerkez, I. Čorić i I.Čović. Za Dobrkoviće su igrali Perko, C.Crnjac, R. Crnjac, Marušić, I. Grbešić, A. Hrkać, I. Soldo, M. Soldo, A. Hrkać, F. Grbešić, a minutažu su još dobili M.Cigić, C.Cigić, I. Cigić, I. Crnjac, A. Soldo, A. Grbešić i D. Cigić. Što se igra više bližila kraju bilo je više valjanja po terenu, ne zbog grube igre jer se igralo iznimno sportski, već više od iznemoglosti. Naime, u jednoj i drugoj momčadi bilo je dosta starijih igrača, a gotovo svi oni su amateri koji rijetko treniraju. Nakon utakmice, nagrade su dobili najbolji strijelac Lige Ivan Soldo (9), najbolji igrač finalnog susreta Denis Čorić najbolji vratar Marko Galić ( Buhovo), najbolji igrač Lige Marko Kvesić ( Kočerin), dok je momčad Oklaja dobila pehar za najsportskije ponašanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?