Zločin

Ljubomorni mladić mijenjao auto za pušku i ubio djevojku

Ubojstvo
VL foto
09.05.2010.
u 12:41

Prema riječima susjeda i rodbine, odbjegli 22-godišnji Adnan Begić ju je već neko vrijeme pratio i prijetio. Naposljetku ju je pred očima majke i brata pogodio u čelo

Jasna Čataković (19) iz cazinskog naselja Glogovac ubijena je prije preksinoćnog mraka u blizini roditeljske kuće, a počinitelj se dao u bijeg te mu ni nakon 24 policijske potjere nije bilo traga. Neslužbeno se moglo čuti da je stradala Čataković nedavno napustila tri godine starijeg momka Adnana Begića iz susjednih Polja, s kojim je u izvanbračnoj zajednici živjela godinu dana, i vratila se majci.

On ju je već neko vrijeme uznemiravao. Pratio ju je i prijetio joj, o čemu je očito uzalud obaviještena i policija. - Otišla je od njega prije mjesec, a nakon toga joj je u više navrata prijetio da će ju ubiti, kao i onoga u kojega se ona u međuvremenu zagledala. Strahuje se da bi mogao nauditi tome momku, ali i sebi. Vjerojatno je pobjegao u šumu. Neki dan je prodao staru mazdu vrijednu nekoliko stotina maraka i kupio pušku papovku.

Pojavio se iznad kuće i dočekao Jasnu, njezinu majku i mlađeg brata, koji su išli po drva za ogrjev. Samo što ga je spazila i dozvala majku, on je s udaljenosti od 30 metara ispalio hitac i pogodio je ravno u čelo. Ubio je iz ljubomore. Možda bi se i uzeli da njihove obje višečlane obitelji nisu toliko siromašne. Radilo se o mirnom mladiću, koji nikada do sada nije pravio probleme. Ponekad je radio kao nadničar i jednostavno nije imao uvjeta zasnovati vlastitu obitelj - kažu susjedi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije