Nastavak istrage

Ljubičić: Izvjesno je da je Antonia Bilić ušla u Paravinjin kamion

\'nestala antonia bilic\'
Foto: Pixsell
1/3
12.08.2011.
u 12:01

Odvjetnik Baica: Svjedoci nisu vidjeli kamion Dragana Paravinje nego drugi kamion

Ispitivanjem još jednog svjedoka koji je 7. lipnja na Čikolskom mostu vidio Antoniju Bilić nastavljena je istraga protiv Dragana Paravinje, osumnjičenog za teško ubojstvo. Na Županijskom sudu u Šibeniku i na drugim hrvatskim sudovima ispitano je desetak svjedoka, a očekuje se i ispitivanje Paravinjine obitelji u Srbiji, što bi trebalo biti dostavljeno sudu u sljedećih desetak dana, nakon svršetka stanke zbog godišnjih odmora. Na šibenski će sud stići i prijedlog novih dokaza odvjetnika obitelji Antonije Bilić pa se novi svjedoci očekuju krajem kolovoza.

Branko Baica, odvjetnik Dragana Paravinje, rekao nam je da su dosad saslušani svi predloženi svjedoci o okolnostima događaja 7. lipnja u blizini Čikolskog mosta, a on tvrdi da ni jedan od saslušanih svjedoka nije potvrdio da je Antonia Bilić ušla u kamion Dragana Paravinje, pa tako ni svjedok koji je ispitan u petak na Županijskom sudu kod istražnog suca Igora Ninića.

Baica tvrdi da je svjedok koji je ispitan vidio Antoniju Bilić 7. lipnja na Čikolskom mostu, ali da nije vidio Paravinjin nego drugi kamion.

– Paravinjin kamion on nije vidio, a nije ga vidio ni Frane Bilić – rekao je Branko Baica.

No, odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić tvrdi da postoje svjedoci koji su vidjeli Paravinjin kamion na Čikolskom mostu i koji su vidjeli da se kamion kojim je upravljao Paravinja zaustavlja u blizini Antonije Bilić te je izvjesno da je ona ušla u njegov kamion.

– Baš u tom smjeru mi ćemo do kraja sljedećeg tjedna predložiti nove svjedoke i priložiti nove dokaze – rekao nam je Vinko Ljubičić.

Još je neizvjesno kada će optužnica protiv Paravinje biti podignuta, ali moguće je da, kako je rekao Baica, prije optužnice i suđenja Paravinja bude vraćen zbog privremenog izručenja u BiH, pa opet vraćen na suđenje u Hrvatsku, za što već postoji zahtjev.

Paravinja je u četvrtak na šibenskom sudu ispitan i o slučaju Radosave Vujasinović, srbijanske novinarke ubijene 1994. godine, a rekao je da on nema veze s njezinim ubojstvom.

Podsjetimo, Paravinja je u BiH priznao, a potom i opovrgnuo da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić, a njena obitelj ogorčena je kasnim identificiranjem Paravinjina kretanja u Hrvatskoj iako se znalo da osuđeni silovatelj živi u Hrvatskoj.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije