Tragedija

Lisica istrčala pred vozilo na cesti pa poginula četiri putnika

Nesreća
Samir Tulić
21.06.2012.
u 11:17

Četvero je poginulo, a dvoje teško ozlijeđeno u nesreći koja se dogodila u naselju Teočak

Četvero hrvatskih državljana je poginulo, a dvoje teško ozlijeđeno u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer ujutro, oko 7 sati, u naselju Teočak, na izlazu iz općine Bosanski Petrovac. Poginuli su Zdravko i Finka Babić, te Zlatko i njegova majka Ruža Šimić, dok su teško ozlijeđeni Ivo Babić i Magdalena Šimić (13).

- Jedni su se vraćali u Hrvatsku iz tomislavgradskog mjesta Šuica, dok su drugi preko Bihaća išli prema Hercegovini. Iako nema službenih potvrda o uzorku nesreće, sumnja se da je za sve kriva lisica. Naime, mještani tvrde, da je vozač uočio lisicu na cesti te je pokušao izbjeći i prijeći u suprotni prometni trak te se izravno sudario s vozilom polo.

Najveća tragedija

Marijan Šimić, ravnatelj MUP-a Unsko-sanske županije, nije mogao potvrditi ove navode, ističući da još traju vještačenja koja će pokazati što se točno dogodilo.

- Tri osobe su odmah poginule, dok je četvrta umrla u bihaćkoj bolnici. Došlo je do sudara dva automobila, zagrebačkih i riječkih oznaka. Dakle, vozila su iz Hrvatske i po dvije osobe su stradale u oba vozila. Preživjele dvije osobe su u bolnici u Bihaću i bore im se za život. I u jednom, i drugom automobilu bile su obitelji koje su se u turističkoj sezoni kretale prema svojim obiteljskim planovima”, ponavljao je novinarima ravnatelj Šimić, navodeći da je ovo je do sada najveća tragedija na ovom prostoru. - Ta cesta je, inače, brza, ljudi tamo brže voze. Ako ne poznaju cestu teško se prilagode. Promet je bio pet sati blokiran na cestovnom pravcu M5. Da tragedija bude veća, riječ je o dvije obitelji, a među ozlijeđenima je i jedno dijete. Točne okolnosti pod kojima je došlo do sudara još se utvrđuju, a oba vozila su prevezena u krug MUP-a radi vještačenja - kazao je Šimić, ne želeći potvrdi identitet stradalih, navodeći tek da je najmlađa osoba, koja se nalazila u smrskanim vozilima, rođena 1999. godine, dok su ostale rođene između 1948. i 1964. godine.

Pokušao izbjeći

Mještani naselja Teočak i obližnjeg Vrtoče kazali su da je udarac bio toliko jak da su vozila nakon sudara odletjela nekoliko metara dalje i završila na suprotnim stranama ceste. - Za sve je navodno kriva lisica, koja je istrčala na cestu u trenutku kada je naišao “mercedes”. S obzirom da se na tom dijelu puta nalaze blage krivine, vozač vjerojatno nije vidio da mu iz suprotnog smjera dolazi drugi automobil. Pokušao je izbjeći divlju životinju i prešao je u drugi trak te se tako izravno sudario s “polom”, koji mu je došao iz suprotnog smjera. Policiju su pozvali vozači koji su naišli na zastrašujući prizor - ispričao je mještanin.

- Pacijenti se nalaze u šok sobi i u teškom su stanju, ali svjesni. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi i muškarcu, Ona je operirana, dok se on nalazi na dijagnostici - rekla je bolnička glasnogovornica Maja Dizdarić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?