slavlje u požegi

'Lijepo je što ulazimo u EU, ali ne smijemo zaboraviti svoju tradiciju'

proslava EU Požega (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/5
30.06.2013.
u 23:09

Nastupio je Požeški tamburaški orkestar, KUD "Požeška dolina", TS "Possegana" i Mješoviti zbor Glazbene škole Požega

Jedinstvena filmska minuta kojoj je Požega prva u svijetu posvetila festival na koji filmovi stižu iz cijeloga svijeta za ulazak Hrvatske EU pripremila je projekciju izabranih jednominutnih filmova iz zemalja EU u Gradskom kazalištu Požega. Nakon projekcije otvorena je izložba fotografija građana Požege koji su svoje fotografije donijeli s putovanja po zemljama Europske unije. U 21 sat u pješačkoj zoni počeo je glazbeno folklorni program u kojem su prevladavali zvuci tambure i tamburaške glazbe po kojoj je Požega specifična jer kroz glazbeni festival već desetljećima njeguje upravo takvu glazbu. Nastupio je Požeški tamburaški orkestar, KUD "Požeška dolina", TS "Possegana" i Mješoviti zbor Glazbene škole Požega.

– Lijepo je što smo dočekali ovaj povijesni dan. Uvijek očekujem bolje pa tako i od ovog povijesnog čina. Međutim, ne smijemo zaboraviti na svoju tradiciju i zbog toga se radujemo što ulazimo uz zvuke tambure – kazala je Ivanka Matić.

U Pakracu se održao malonogometni turnir, a videolinkom dobrodošlicu Hrvatskoj i gradu Pakracu zaželio je načelnik prijateljske slovačke općine Jasenova.
Mnogi gradovi već su i dan prije, kao Kutjevo, postavili zastavu EU.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?