München

Liga prvaka: Na terenu igrači od milijardu eura

RONALDO
Pixsell
17.04.2012.
u 14:15

Ulaznice za večerašnju utakmicu Lige prvaka Bayern - Real u Münchenu na crnom tržištu dosežu cijenu i do 5000 eura

“Sudar najvećeg njemačkog i španjolskog nogometnog diva”, tako su mediji najavili večerašnji dvoboj Bayerna i Reala u Münchenu. Na travnjak Allianz Arene u 20.45 sati istrčat će nogometaši vrijedni čak 902 milijuna eura (Bayern 360, Real 542).

Ulaznice za utakmicu prodane su u samo 90 minuta nakon puštanja u prodaju. Nikoga nije bilo briga što najjeftinije stoje čak 183 eura, a najskuplje 517. Na crnom tržištu njihova cijena dostiže i deset puta višu cijenu – do 5000 eura.

– Prodali bismo stadion i četiri puta, nikada nije bilo tako veliko zanimanje za neku utakmicu – rekao je predsjednik bavarskog kluba Uli Hoeness.

Nije čudno što je Allianz Arena rasprodana jer je tako bilo za sve 24 utakmice ove sezone. Stadion ima 69.911 sjedalica, a najmanje navijača bilo je na utakmici protiv Hamburger SV-a, “samo” 69.113.

Svatko tko imalo drži do sebe u Njemačkoj i Španjolskoj, bit će dio večerašnjeg spektakla. Uostalom, sastaju se najtrofejniji europski nogometni klub Real, koji ima čak devet naslova u Kupu prvaka ili Ligi prvaka, i Bayern koji je europski prvak bio četiri puta.

Koliko je jaka ljubav prema tim nogometnim divovima najbolje potvrđuje izjava djeda Marija Gomeza, najboljeg strijelca Bayerna. Naime, Jose Gomez će u toj utakmici navijati protiv svog unuka.

– Svaka čast Mariju, no ipak ću navijati za madridski Real, jer ipak je riječ o najdražem klubu naše obitelji. Uostalom, mi smo Španjolci, a ne Nijemci – poručio je Jose Gomez.

S njim se slaže i legendarni igrač Reala, a sada sportski direktor kluba Emilio Butragueño:

– I Real i Bayern za navijače znače više od života. Zato će ovo biti veličanstveni dvoboji – smatra Butragueño.

Inače, Mario Gomez je s 42 milijuna eura najvredniji nogometaš Bayerna, no to je prava sitnica prema najboljem realovcu Cristianu Ronaldu, čije su noge procijenjene na čak 90 milijuna eura. Portugalac je nogometaš koji i najviše zarađuje od sponzorskih ugovora. Godišnja plaća u Realu mu je 15 milijuna eura, a od reklamiranja raznih modnih i sportskih brendova zaradi dodatnih dvadesetak.

Na tribinama Allianz Arene večeras će biti i stotinjak Hrvata, prijatelja naših nogometaša Ivice Olića i Danijela Pranjića.

– Da sam imao 5000 ulaznica, i to bi mi bilo premalo s obzirom na to kakva je potražnja bila – rekao je Ivica Olić.

No, sumnjamo da će fotoaparati biti okrenuti prema hrvatskim navijačima, jer na stadionu će biti mnoge djevojke i supruge nogometaša Reala i Bayerna. Dolazak je potvrdila djevojka Cristiana Ronalda Irina Šajk, supermodel koja snima reklame za Armani, Lacoste, Victoria’s Secret... Uza sam travnjak podršku svom dečku davat će TV voditeljica Sara Carbonero, a bit će tu i djevojke Bastiana Schweinsteigera i Samija Khedire, također poznate manekenke.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije