Jednostavan i ukusan

Savršena kombinacija okusa: Pripremite domaći banana kruh s makom

Banana kruh
Shutterstock
30.11.2025.
u 08:35

Banana kruh je jednostavan način da iskoristite zrele banane i pripremite sočan kolač koji će se svidjeti cijeloj obitelji.

Priprema ovog kruha odlična je za doručak, užinu ili desert.

Sastojci:

  • 2 veće zrele banane
  • 100g šećera
  • 80g omekšalog maslaca
  • 2 jaja
  • 160g glatkog brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • ½ kašikice sode bikarbone
  • 1 prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike mlijeka
  • 40g mljevenog maka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 °C i pripremite kalup za pečenje i obložite ga papirom ili namažite maslacem i pospite brašnom. Banane zgnječite vilicom u pire.

U drugoj posudi umutite maslac i šećer, dodajte jaja i dobro izmiksajte. Zatim u smjesu umiješajte pire od banana, vanilin šećer i mlijeko. U trećoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i mak.

Suhe sastojke dodajte mokrima i lagano promiješajte, samo dok se sve ne sjedini. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i poravnajte površinu.

Pecite 45–50 minuta, dok vrh ne postane zlatno smeđ i čačkalica ubačena u sredinu ne izađe čista. Ohladite prije rezanja i poslužite uz omiljeni napitak, piše Klix.

Za dodatnu aromu možete dodati malo cimeta ili naribane korice limuna. Prijatno!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja